- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vămile din România, luate cu asalt! Poliția de Frontieră anunță trafic de opt ori mai mare

19 Dec, 11:17 • Bumbeneci Diana
A fost un weekend de foc pentru polițiștii de frontieră. În doar două zile, valorile de trafic s-au mărit de opt ori, iar zilele următoare vor fi și mai aglomerate.
Vămile din România, luate cu asalt! Poliția de Frontieră anunță trafic de opt ori mai mare

Traficul de persoane prin vămile Petea şi Urziceni a fost de opt ori mai mare în acest weekend decât într-un sfârşit de săptămână obişnuit. Anunțul a fost făcut astăzi de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, prin intermediul unui comunicat de presă, transmis de Agerpres.

Trafic record la vămile din România

Conform autorităților, în PTF Petea, în cele trei zile (vineri, sâmbătă, duminică – n.r.) s-au prezentat pentru a intra în România 56.340 de persoane, călătorind cu 17.260 de mijloace de transport. În Petea s-a lucrat, mare parte din aceste zile, pe şase artere de control. Pentru aceeaşi perioadă, cifrele în PTF Urziceni au fost următoarele: 6.070 de persoane, cu 1.660 de mijloace de transport.

Acțiuni în trafic ale Poliției de Frontieră
Acțiuni în trafic ale Poliției de Frontieră

Ai mai putea citi și: Se întorc românii acasă! Aglomerație record la Nădlac, în pragul sărbătorilor

„Perioada de trafic intens pe sensul de intrare în România nu s-a încheiat. În continuare ne aşteptam la un număr mare de participanţi la traficul transfrontalier. Iar odată cu începerea vacanţei şcolare, ne aşteptăm şi la intensificarea traficului pe sensul de ieşire din România”, au transmis reprezentanţii ITPF Sighetu Marmaţiei.

Aproximativ 7.000 de persoane trec aceste frontiere într-un weekend obişnuit. Sigur că valorile fluctuează, însă aceasta ar fi media. Poliţiştii de frontieră sătmăreni se aşteaptă ca şi în zilele următoare valorile de trafic să fie unele ridicate.

Și la celelalte puncte de frontieră se circulă greu. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I (DN7) este cea mai mare aglomeraţie la traficul uşor şi turistic, timpul de aşteptare pentru controlul documentelor fiind de zeci de minute. De partea cealaltă, la Nădlac II, pe autostrada pan-europeană, se aşteaptă aproximativ 30 de minute pentru a se intra în România, însă și aici, valorile de trafic vor crește în următoarele zile.

Ai mai putea citi și: UE recunoaște! În 2022, numărul migranților ilegali a crescut alarmant

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult