- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Încă un pod prăbușit în România. Reacția primarului e revoltătoare: „Asta e”

13 Jul, 15:58 • Cornel Ghimeșan
Un alt pod din România s-a prăbușit în urma unei furtuni violente din județul Bistrița-Năsăud. Podul a fost rupt de vântul puternic care a suflat cu rafale de 90 de km/h.
Încă un pod prăbușit în România. Reacția primarului e revoltătoare: Asta e

Încă un pod prăbușit în România. Podul de peste Someș, care face legătura cu noua centură din Beclean, din județul Bistrița Năsăud, s-a prăbușit.

Primarul Nicolae Moldovan a spus că nu a fost afectată structura podului.

Citește și Românii își vor pierde casele din cauza lucrărilor de construcție a celei mai așteptate autostrăzi din România! Autoritățile anunță că este nevoie de exproprieri

Încă un pod prăbușit în România. Reacția primarului: „Asta e”

„A fost un vânt foarte puternic, s-au făcut curenți, și efectiv au luat grinzile. Deci nu a fost afectată structura podului. Ci doar grinzile care fuseseră puse dar nu ancorate încă.

Automat vor trebui refăcute grinzile. Vom pune costurile la fonduri pentru calamitate și lucrările vor dura puțin mai mult decât am spus inițial.

Contractual ne vom încadra în termene. Asta e. Nu aveam ce să facem. Grinzile nu fuseseră încă ancorate, iar cu vântul puternic nu ne-am putut pune”, a declarat primarul Nicolae Moldovan, potrivit presei locale.

Citește și Lovitură pentru toți românii care dețin animale de companie. Bubuie prețul pentru mâncarea destinată necuvântătoarelor

Varianta de ocolire Beclean va avea o lungime de 1,195 km, cu parte carosabilă de 7 m și platformă de 10 m. Traseul variantei este în totalitate nou, se desprinde din DN 17 D la km 4+677 spre dreapta, traversează râul Someşul Mare şi se racordează la DN 17/ E 58 la km 27+505 spre stânga.

Pentru traversarea Someşului, între km 0+333,45 și 0+917,05 se va realiza un pod pe grinzi cu 14 deschideri, în lungime de 583,60 m. La desprinderea din DN 17 D şi la racordarea variantei cu DN 17 sunt prevăzute sensuri giratorii.

Dezastru în Bistrița. Zeci de copaci prăbușiți, mașini avariate, acoperișuri distruse

Mai mult, zeci de copaci s-au prăbușit, numeroase mașini au fost avariate, iar acoperișuri și țigle au fost smulse de vânt în municipiul Bistrița și în zonele învecinate. Conform datelor comunicate de ISU Bistrița-Năsăud, au fost circa 40 de apeluri la 112, care au semnalat probleme apărute în urma vijeliei.

„Până în acest moment, au fost înregistrate în dispeceratul integrat ISU SAJ Bistriţa-Năsăud 37 de apeluri pe numărul unic de urgenţă 112. Toate efectivele pompierilor militari şi voluntari sunt în teren şi gestionează solicitările cetăţenilor. Toate solicitările vor fi gestionate, prioritate având misiunile de urgenţă medicală, deblocarea căilor de acces, îndepărtarea elementelor constructive care prezintă riscul prăbuşirii, îndepărtarea copacilor şi acoperişurilor smulse de vânt”, a transmis ISU.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult