- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Încep lucrările de amploare pe Centura Comarnic. Termenul de finalizare este noiembrie 2024

05 Nov, 15:28 • Bumbeneci Diana
Luni încep lucrările pe Centura Comarnic. Constructorii au la dispoziție până în noiembrie 2024.
Încep lucrările de amploare pe Centura Comarnic. Termenul de finalizare este noiembrie 2024

Consiliul Judeţean (CJ) Prahova confirmă că lucrările pentru realizarea Centurii Comarnic încep luni. Lucrările trebuie să fie finalizate până în noiembrie 2024.

Încep lucrările la Comarnic

Încep lucrările pentru realizarea Centurii Comarnic. Termenul de finalizare este noiembrie 2024

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, va fi prezent, luni după-amiază, la Comarnic, la demararea lucrărilor de construcţie a Centurii Comarnic, „un proiect de infrastructură esenţial pentru descongestionarea circulaţiei rutiere pe Valea Prahovei, pentru dezvoltarea oraşului Comarnic şi a judeţului Prahova”, conform informațiilor transmise de Consiliul Județean.

Centura este proiectată pentru a ocoli oraşul Comarnic şi DN 1 prin vest. Drumul de interes la nivel național va avea o lungime de aproape 6 km şi două benzi de circulaţie.

Prin intermediul acestui proiect vor fi construite trei poduri noi şi va fi dublat podul peste râul Prahova de pe DJ 101R. De altfel, se va construi un pasaj peste râul Prahova şi calea ferată Ploieşti-Braşov.

Vezi și: România are gata o nouă autostradă în decembrie! CNAIR anunță că Strabag și Geiger au ajuns deja cu lucrările la 75%

La intersecţiile cu Drumul Național 1, sunt stabilite în proiect sensuri giratorii dimensionate, astfel încât să preia traficul actual care va proveni de pe centura Comarnic şi din oraşul Comarnic. Centura Comarnic va servi ca drum de descărare a viitoarei autostrăzi.

Termenul de finalizare a lucrărilor este noiembrie 2024, mai anunță Consiliul Judeţean Prahova.

„Consiliul Judeţean Prahova a făcut studiul de fezabilitate pentru acest traseu şi a propus proiectul Ministerului Transporturilor/CNAIR – ca descărcare de pe viitoarea autostradă A3 (pentru facilitarea accesului în oraşe/staţiuni al turiştilor şi pentru ca autostrada să nu fie încărcată de localnici). În 8 decembrie 2022, s-a încheiat un parteneriat între Consiliul Judeţean Prahova şi Ministerul Transporturilor/ CNAIR – prin care CJ Prahova implementează proiectul, iar CNAIR îl finanţează prin Programul Operaţional Transporturi 2021-2027”, se arată într-un comunicat de presă al CJ.

Reiterăm faptul că președintele Consiliului Județean din Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat, pe 22 mai 2023, contractul de proiectare şi execuţie a Centurii Comarnic. Licitaţia pentru acest obiectiv de investiţii a fost câştigată de asocierea SSC Frasinul SRL (lider) – SC Artehnis SRL, la valoarea de 236.740.000 lei fără TVA.

Vezi și: Drumul Expres Oradea Autostrada Transilvania prinde contur istoric. Strabag termină lucrările între 15-20 decembrie, înainte de termenul din contract, aprilie 2024

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult