- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Încep lucrările de modernizare pe DN 73 Piteşti – Braşov între Fundata şi Cristian. Viarom, semnatar al contractului

11 Mar, 20:07 • Cornel Ghimeșan
Viarom a demarat lucrările de modernizare pe tronsonul DN 73 Pitești-Brașov, între localitățile Fundata și Cristian din județul Brașov. Contractul pentru acest lot, ce se întinde pe o distanță de 36 de kilometri, a fost semnat cu Viarom, iar termenul de finalizare este de 18 luni. Pe parcursul acestui tronson, se vor efectua lucrări de consolidare, în special între Fundata, Bran și Brașov, precum și extinderea la patru benzi a drumului pe o distanță de 4-5 kilometri în apropierea Brașovului.
Încep lucrările de modernizare pe DN 73 Piteşti - Braşov între Fundata şi Cristian. Viarom, semnatar al contractului

Încep lucrările de modernizare pe DN 73 Piteşti – Braşov între Fundata şi Cristian. Această inițiativă vine ca o continuare a eforturilor de modernizare inițiate anterior, când au fost efectuate primele lucrări de reabilitare pe secțiunea din Argeș, între Pitești și Câmpulung, în cadrul unui contract încheiat cu AZVI în 2014, care a fost însă reziliat în 2019, anunţă economedia.ro.

Încep lucrările de modernizare pe DN 73 Piteşti – Braşov între Fundata şi Cristian

În paralel, pentru lotul 1 Câmpulung-Fundata (38 km), Regionala de Drumuri Brașov urmează să desemneze un nou constructor, după ce contestația depusă de ARL (Strabag) a fost admisă de CNSC.

Citeşte şi: Autostrada Moldovei A7. Tronsonul Paşcani – Suceava primeşte avizul final înainte de aprobarea în Guvern

Contractul încheiat cu Viarom are o valoare de peste 200 de milioane de lei, iar finanțarea este asigurată parțial prin Programul Transport. Potrivit comunicatului emis de CNAIR prin DRDP Brașov, lucrările au început oficial pe 11 martie 2024, odată cu emiterea ordinului de începere a acestora. Constructorul și-a amenajat deja șantierul, iar primele utilaje au fost aduse în zonă, urmând ca lucrările efective să înceapă în următoarele zile.

Citeşte şi: S-a luat decizia pentru finanțarea Autostrăzii A3. Klaus Iohannis a semnat documentul oficial

Modernizarea acestui tronson de drum național, care face parte din rețeaua europeană (E574) și traversează județele Argeș și Brașov, va include și extinderea la patru benzi de circulație a sectorului dintre Brașov și Fundata, pe o distanță de 2,20 kilometri, pentru a gestiona traficul intens și pentru a alinia profilul acestui drum cu cel al DN 73G și DN 73, care sunt prevăzute cu patru benzi de circulație în acea zonă. De asemenea, proiectul vizează modernizarea podurilor, rezolvarea problemelor legate de drenaj și consolidarea infrastructurii rutiere pe întregul traseu.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult