- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Încep noi lucrări în România! Contractul semnat depășește suma de 300 milioane de lei

14 Feb, 14:18 • Stefan Simion
România se modernizează! Încep noi lucrări la Aeroportul Internațional Satu Mare, estimate la suma de 300 milioane de lei.
Încep noi lucrări în România! Contractul semnat depășește suma de 300 milioane de lei

Anul 2023 vine cu vești bune pentru România. Cât de curând va începe proiectul de modernizare al Aeroportului Internațional Satu Mare, citează profit.ro.

Consiliul Județean Satu Mare a anunțat semnarea unui contract care depășește suma de 300 milioane de lei pentru lucrările care urmează să aibă loc la aeroport. Pataki Csaba susține că finalizarea proiectului este o prioritate.

Ce modificări se vor face la aeroportul din România

Conform primelor declarații, urmează să fie realizat un nou terminal la Aeroportul Internațional Satu Mare. Cel deja existent va fi extins, și în cele din urmă, se va avea în vedere reabilitarea pistei.

„În data de 13 februarie 2023, a fost semnat un nou contract de lucrări pentru modernizarea Aeroportului Internațional Satu Mare. Este vorba despre contractul «Reabilitarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare», în valoare de 311.849.839 lei.

Acesta este cel mai ambițios proiect de dezvoltare al Aeroportului Internațional Satu Mare de până acum, în urma căruia se va construi un terminal nou, se vor extinde terminalul existent și platforma de îmbarcare, iar pista va fi reabilitată. Proiectul mai prevede și achiziția de echipamente aeroportuare moderne”, transmite Consiliul Județean Satu Mare.

România
România

Vezi și: Motivul pentru care CFR Infrastructură nu lansează contractul de 700 de milioane de lei pentru linia de tren la Aeroportul Brașov-Ghimbav

Lucrările vor fi executate de firma BOG’ART SRL, fiind una destul de cunoscută în rândul proiectelor de modernizare ale aeroporturilor din țară. Concepția arhitecturală a fost realizată de Dorin Ștefan. Directorul general al aeroportului susține că lucrările sunt o metodă excelentă prin care pasagerii vor avea parte de mai multe opțiuni de călătorie. În paralel, vor fi desfășurate serviciile care au în vedere siguranța și securitatea incintei.

„Aeroportul fiind o importantă poartă de legătură cu restul țării și cu Europa, ne așteptăm ca în urma implementării acestui proiect să devenim mult mai atractivi pentru companiile aeriene, iar pasagerii să aibă opțiuni de călătorie diversificate”, susține Mihai Pătrașcu.

Pentru Consiliul Județean Satu Mare, proiectele de reabilitare ale aeroportului reprezintă cea mai mare prioritate. Președintele consiliului a confirmat că lucrările reprezintă un pas înainte pentru aeroport și că perspectivele sunt promițătoare.

„Prin reabilitarea infrastructurii creăm perspective reale de noi destinații și noi oportunități pentru turism și mediul de afaceri. Sătmărenii au nevoie de o aerogară nouă, mult mai spațioasă, modernă, după standardele actuale, care să poată asigura tranzitul pasagerilor pentru următoarele decenii. Ziua de astăzi marchează încă un pas important pentru aeroport, iar pasagerii merită din plin toate eforturile noastre”, declară Pataki Csaba.

Citește și: Ninsorile afectează și zborurile din România. CNCAB anunță ce se întâmplă pe aeroportul Otopeni

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult