- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ninsorile afectează și zborurile din România. CNCAB anunță ce se întâmplă pe aeroportul Otopeni

28 Jan, 13:19 • Bumbeneci Diana
Ninsorile abundente din România au creat grave probleme și în privința curselor aeriene. Pe Aeroportul Otopeni sunt mai multe zboruri care au deja întârziere.
Ninsorile afectează și zborurile din România. CNCAB anunță ce se întâmplă pe aeroportul Otopeni

Decolările de pe Otopeni sunt afectate de ninsorile din România. Sunt întârzieri și de o oră din cauza ninsorii. Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) anunță care este situația zborurilor.

Probleme pe Aeroportul Otopeni din cauza ninsorilor

Traficul aerian se desfășoară în condiții de iarnă pe Aeroportul Henri Coandă-Otopeni, „dar în parametri normali, conform planului de zbor” și nicio cursă nu este anulată din motive meteo, însă sunt întârzieri.

În acest context, CNAB a transmis însă că unele zboruri pot înregistra întârzieri de aproximativ 30 de minute la decolare, cauzate de lucrările de înlăturare a stratului de gheață sau de chiciură de pe avioane. În anumite situații, aeronavele pot avea întârzieri care „pot ajunge sau depăși o oră”.

Citește și: Meteo 23 ianuarie – 20 februarie. Se schimbă vremea radical! ANM anunță ce temperaturi vor fi și când va ninge

Ninsori pe aeroport
Ninsori pe aeroport

„Pistele, platformele și căile de rulare ale aeronavelor sunt deschise și operaționale, fiind asigurate condiţiile pentru desfăşurarea operaţiunilor aeriene. Se intervine constant cu utilajele proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiții bune de operare”, a mai transmis CNAB.

Compania Națională Aeroporturi București a transmis că face toate eforturile pentru derularea în siguranță și securitate a tuturor operațiunilor de pe aeroport și că „aeronavele aterizează şi decolează în siguranţă”.

În condițiile ninsorii abundente din București, pasagerilor li s-a recomandat să îşi ia măsurile necesare pentru a se prezenta în timp la aeroport. Mai mult, de la o oră la alta, situația de pe aeroport se poate schimba.

Ai mai putea citi: Alertă în România! Ninsorile închid drumurile! Cozi infernale de mașini, oameni izolați și accidente la fiecare oră

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult