- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Începând cu ora 11:00 Consiliul național de securitate se reunește din nou după incidentul din Polonia

16 Nov, 11:00 • Bumbeneci Diana
Consiliul național de securitate (BBN) al Poloniei se întrunește din nou. Continuă ancheta legată de rachetele rusești care au căzut peste o fermă din Polonia și au ucis doi oameni.
Începând cu ora 11:00 Consiliul național de securitate se reunește din nou după incidentul din Polonia

Consiliul național de securitate (BBN) al Poloniei a anunțat în această dimineață că se va întruni din nou în cursul zilei, în contextul îngrijorărilor că războiul din Ucraina s-ar putea extinde în țări vecine după ce o rachetă a căzut marți pe teritoriul polonez, omorând două persoane, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Consiliul național de securitate se reunește din nou după incidentul din Polonia

„BBN analizează în prezent cu comandanți, șefi de servicii și aliați aranjamentele făcute până acum”, a transmis pe Twitter șeful BBN, Jacek Siewiera.

Consiliul de securitate polonez s-a reunit pentru prima dată în cursul nopții.  Președintele Andrzej Duda a declarat anterior miercuri că Polonia nu are dovezi concrete despre cine a lansat racheta, care a lovit o rampă a unui siloz de cereale la circa 6 km de granița cu Ucraina.

Începând cu ora 11:00 Consiliul național de securitate se reunește din nou după incidentul din Polonia
Începând cu ora 11:00 Consiliul național de securitate se reunește din nou după incidentul din Polonia

Te-ar mai putea interesa: Atac al Rusiei sau apărare a Ucrainei? Generalul (r) Virgil Bălăceanu „NU începi o operație care înseamnă lovirea unui stat membru NATO lovind un obiectiv care reprezintă o fermă, provocând daune unui tractor”

„Reacția aliaților noștri, sprijinul lor fără echivoc și disponibilitatea de a fi alături de noi arată că suntem o țară mult mai sigură decât dacă nu am fi fost în NATO”, a declarat ministrul adjunct de externe Pawel Jablonski miercuri dimineață la postul de radio RMF FM, în timp ce Alianța se pregătește să discute la Bruxelles incidentul.

Președintele american Joe Biden a mai explicat că racheta nu a fost trasă probabil din Rusia.Potrivit unor oficiali americani, citați de Associated Press, primele constatări arată că racheta care a lovit teritoriul polonez a fost trasă de forțe ucrainene pentru a doborî o rachetă rusească.

Amintim că Joe Biden, şi liderii G7 și NATO au organizat o reuniune neprogramată anterior în Bali pentru a discuta despre explozia din Polonia, care a provocat moartea a două persoane. La finalul discuției, Biden a precizat că liderii au convenit să sprijine ancheta Poloniei. La reuniune au participat Biden, cancelarul german Olaf Scholz, premierul canadian Justin Trudeau, președintele francez Emmanuel Macron, premierul italian Giorgia Meloni, premierul japonez Kishida Fumio, premierul britanic Rishi Sunak, premierul spaniol Pedro Sanchez, premierul olandez Mark Rutte, președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen și președintele Consiliului European Charles Michel.

Ai mai putea citi: Klaus Iohannis, mesaj oficial după ce două rachete rusești au lovit Polonia

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult