- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Klaus Iohannis, mesaj oficial după ce două rachete rusești au lovit Polonia

16 Nov, 09:14 • Stefan Simion
Președintele Klaus Iohannis a avut o primă reacție în contextul în care două rachete rusești au lovit Polonia. Șeful statului anunță că România rămâne solidară cu NATO și Polonia.
Klaus Iohannis, mesaj oficial după ce două rachete rusești au lovit Polonia

România este solidară cu Polonia indiferent de situație, susține președintele Klaus Iohannis pe Twitter, în urma exploziilor de lângă granița cu Ucraina, soldate cu 2 morți.

„România este pe deplin solidară cu prietenul și aliatul nostru Polonia, în urma informațiilor îngrijorătoate privind exploziile de pe teritoriul său”, a scris Iohannis pe Twitter.

Klaus Iohannis, mesaj oficial după ce două rachete rusești au lovit Polonia
Klaus Iohannis, mesaj oficial după ce două rachete rusești au lovit Polonia

„Suntem în contact cu partenerii și aliați noștri. #WeAreNato (Suntem NATO), a mai scris președintele.

Mesajul președintelui vine în contextul în care presa poloneză a scris că două rachete au căzut în localitatea de graniță Przewodow, lovind o fermă de cereale. Un oficial din cadrul serviciilor americane de informații a spus, sub acoperirea anonimatului, că este vorba despre rachete rusești.

Ai mai putea citi și: Bursa de Valori București anunță record de investitori, în plină criză economică

Se presupune că NATO are toate răspunsurile, având în vedere că Alianţa confirmă că una dintre aeronavele sale de supraveghere, a spaţiului aerian din regiune, tocmai survola marți după-amiază Polonia şi a urmărit traiectoria rachetelor aterizate în această ţară.

Cele două proiectile au aterizat într-un sat polonez, la granița cu Ucraina, și au ucis două persoane. Polonia a anunțat că rachetele sunt de producție rusească, dar s-a abținut să dea vina pe cineva. Oficialii au făcut noapte albă și au discutat cu aliații lor, şi mai multe unități ale armatei și aviația au fost puse în alertă.

De partea cealaltă, trei oficiali americani au declarat pentru Associated Press că evaluările preliminare au indicat că racheta a fost lansată de forțele ucrainene ca să doboare un proiectil lansat de trupele ruse, în timpul atacului masiv de marți, care a vizat infrastructura energetică a Ucrainei. AP precizează că oficialii au vorbit sub protecția anonimatului deoarece nu erau autorizați să discute public pe acest subiect.

Ai mai putea citi și: Marcel Ciolacu anunță că tariful maxim la energie va fi 1,3 lei de la 1 ianuarie. „Regularizarea se va face în februarie cu încadrarea în consum”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult