- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Decizie majoră pentru românii care merg pe litoral. Se întâmplă de la 1 iunie

31 May, 11:09 • Bumbeneci Diana
Sunt vești bune pentru românii care merg pe litoral. De mâine nu se mai aplică taxa de la Fetești.
Decizie majoră pentru românii care merg pe litoral. Se întâmplă de la 1 iunie

Achitarea peajului la Fetești – Cernavodă se suspendă provizoriu începând cu data de 1 iunie 2023, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a podului peste brațul Borcea, dar nu mai târziu de 31 august 2023, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Cei care merg pe litoral nu mai plătesc taxa de la Fetești

„Marți, 30.05.2023, a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr. 476/2023 Ordinul nr. 1.178/2023 privind stabilirea unor derogări de la prevederile Ordinului ministrului Transporturilor nr. 1.836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA. Astfel, pentru fluidizarea traficului în perioada sezonului estival s-a decis suspendarea aplicării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă începând cu data de 01 iunie 2023 până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste brațul Borcea, dar nu mai târziu de 31 august 2023”, se spune într-un comunicat al CNAIR.

Vezi și: Probleme pentru românii care și-au planificat concediul pe litoralul românesc în 2023. Ce se întâmplă la ora actuală cu plajele

Fetești, drum către litoral
Fetești, drum către litoral

Compania de drumuri informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi că peajul achitat prin intermediul SIEGMCR în perioada de suspendare va putea fi utilizat în decurs de 12 luni de la data achitării, conform prevederilor legale în vigoare.

„De asemenea, facem precizarea că în stația de taxare Fetești nu se vor realiza verificări cu privire la achitarea peajului, sens în care, pe perioada suspendării tarifului, trecerile efectuate nu vor diminua numărul trecerilor achitate anterior datei de 01.06.2023 și neutilizate”, menționează CNAIR.

Pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste brațul Borcea s-au instituit restricții de circulație pe A2 între Fetești și Cernavodă, fiind închis sensul de circulație Constanța – București. Circulația vehiculelor se desfășoară pe podul alăturat pe o singură bandă pe sens, între km 147+015 și km 144+235.

Vezi și: Începe programul Litoralul pentru toți! Cum poți avea parte de tarife începând cu 52 de lei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult