- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

INCREDIBIL! Tragedia din stațiunea 2 Mai putea fi evitată. Câte aparate DrugTest are în dotare Poliția Română

22 Aug, 13:35 • Constantin Cristina
Poliția Română putea evita tragedia de la 2 Mai care s-a lăsat cu 2 morți și alți 3 răniți. Agenții l-au testat pe șoferul drogat, Vlad Matei Pascu, de alcool, însă de droguri nu, pe motiv că aparatul era la un coleg care era în concediu. Iată câte aparate DrugTest dețin autoritățile din România.
INCREDIBIL! Tragedia din stațiunea 2 Mai putea fi evitată. Câte aparate DrugTest are în dotare Poliția Română

După accidentul teribil de la 2 Mai, acolo unde șoferul drogat Vlad Matei Pascu a spulberat mai mulți tineri, ucigând doi dintre ei și rănind alți trei, în spațiul public au fost mai multe comentarii cu privire la dotarea Poliției Române cu aparate DrugTest, a informat stiripesurse.ro.

Citește și: Raport oficial: Peste 10% dintre românii cu vârste între 15-64 ani au consumat droguri

INCREDIBIL! Tragedia din stațiunea 2 Mai putea fi evitată. Câte aparate DrugTest are în dotare Poliția Română

Tânărul de bani gata a fost oprit de poliție și testat de alcool, dar nu și de droguri. Moment în care agenții au spus că singurul aparat DrugTest pe care îl aveau era la colegul din Constanța care era în concediu.

Așadar, potrivit sursei citate, Poliția Română are în dotare 54 de aparate AquilaScan și 117 de aparate DrugTest, în total 171 de aparate. La nivelul IGPR, în perioada 2020-2022, a fost semnat un acord-cadru pentru achiziționarea a 140 de aparate de depistare a drogurilor.

DrugTest
DrugTest

De asemenea, au fost depuse oferte operatorii care furnizează AquilaScan, pe de o parte și DrugTest, alt operator. Astfel că, Poliția Română a respins oferta AquilaScan, care, deși avea un preț mai mic în comparație cu DrugTest, nu respecta specificațiile tehnice. Reprezentanții AquilaScan au depus contestație la CNSC, unde au câștigat.

Însă nu s-au achiziționat astfel de aparate tocmai pentru ca existau discuții în spațiul public cu privire la unele erori ale acestui tip de aparat. La acest moment, IGPR are un acord-cadru pentru achiziționarea a 400 de aparate depistare droguri. Termenul de depunere al ofertelor este de 31 august.

Dintre cele 400, 200 sunt în proiectul Helipol, 44 in proiectul MixtMobil, iar 156 din alte finanțări.

Alte articole: Deținerea de droguri se pedepsește cu închisoarea. Camera Deputaților a aprobat proiectul