- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Deținerea de droguri se pedepsește cu închisoarea. Camera Deputaților a aprobat proiectul

15 Feb, 13:57 • Stefan Simion
Camera Deputaților a aprobat un proiect important pentru România! Deținerea de droguri este pedepsită cu închisoarea, de la 3 la 10 ani.
Deținerea de droguri se pedepsește cu închisoarea. Camera Deputaților a aprobat proiectul

Decizie importantă luată de Camera Deputaților. Deținerea de droguri va fi pedepsită cu închisoarea, iar sentința poate dura între 3 și 10 ani, citează digi24.ro.

Conform proiectului de lege adoptat de Camera Deputaților, pedepsele sunt mai mari dacă vorbim despre drogurile de mare risc. Mai mult de atât, bunurile și mijloacele folosite pentru fabricarea drogurilor pot fi puse la dispoziție organelor de aplicare a legii, în scop didactic, pentru o bună pregătire a unităților.

O altă variantă se referă la folosirea acelor instrumente în cadrul campaniilor de conștientizare și percepere a riscurilor asociate consumului de droguri. Proiectul a fost semnat de Senat, iar Camera Deputaților a fost de acord.

Deținerea de droguri, pedepsită cu închisoarea

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege prin care deținerea, cultivarea, vânzarea, distribuirea, cultivarea sau cumpărarea drogurilor se poate pedepsi cu închisoarea. Sentința poate dura de la 3 la 10 ani.

Citește și: Un ucrainean a furat 25.000 de dolari în Bitcoin de pe piața rusă de droguri Dark Web și i-a donat unei organizații caritabile de la Kiev

droguri
droguri

„Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi” se explică în proiectul de lege.

Drogurile de mare risc sunt sancționate mult mai aspru. Pedeapsa cu închisoarea este de la 5 la 15 ani, pe lângă interzicerea unor drepturi. Aceleași sentințe sunt aplicate și dacă vorbim despre introducerea, scoaterea, importul sau exportul substanțelor în cauză.

„Fapta persoanei care, cu intenţie, efectuează fără drept operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii, sau a căror comercializare este permisă de lege, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă. Publicitatea făcută oricăror produse, pretinzând în mod credibil că prin consum acestea produc efecte psihoactive, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la un an la 5 ani”, prevede proiectul adoptat de Camera Deputaților.

Vezi și: Portul Rotterdam principala poartă de intrare a cocainei în Europa! Portul din Constanța înregistrează valori mult mai mici de droguri! Comparația relevantă în contextul aderării României la Schengen

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult