- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Incredibil! Universitatea Craiova este prima care boicotează Austria! „Ne mutăm conturile de la Raiffeisen Bank și nu mai alimentăm de la OMW-Petrom!”

08 Dec, 21:40 • Bumbeneci Diana
Situație fără precedent! Universitatea Craiova este primul club din România care anunță oficial că sancționează Austria pentru decizia de a nu sprijini România în Schengen.
Incredibil! Universitatea Craiova este prima care boicotează Austria! „Ne mutăm conturile de la Raiffeisen Bank și nu mai alimentăm de la OMW-Petrom!”

Moment istoric în lumea sportivă din România, dar și în rândul instituțiilor. Universitatea Craiova este primul club din România care sancționează refuzul Austriei de a accepta România în spațiul Schengen.

Universitatea Craiova a anunțat un boicot total în ceea ce privește companiile austriece. Echipa din Craiova face apel la toate cluburile din România să se alăture acestui demers.

Universitatea Craiova boicotează Austria

„În urma atitudinii revoltătoare a Republicii Austria, de a bloca accesul României la Spațiul Schengen, Universitatea Craiova, fidelă principiilor înrădăcinate în ADN-ul său, a luat decizia de a sancționa companiile austriece partenere cu un boicot total.

Începând din această lună, clubul își va muta conturile de la banca cu acționariat austriac Raiffeisen Bank, iar alimentarea cu combustibil și consumabile a parcului auto al Științei nu se va mai realiza în stațiile OMW-Petrom. Totodată, începând de anul viitor, tradiționalul cantonament de vară al leilor nu se va mai face în vreo stațiune montană din Austria, ci într-o altă țară europeană care are condiții de pregătire similare.

Din punctul nostru de vedere, aceste companii, dar nu numai ele, sunt părtașe la politica absurdă și discriminatorie la adresa românilor și a României, promovată de statul austriac în aceste zile. Sperăm ca demersului nostru să i se alăture întreaga suflare fotbalistică românească pentru că, astăzi mai mult ca oricând, trebuie să arătăm că suntem suficient de maturi din punct de vedere instituțional pentru a nu mai acționa după dictonul: „Capul plecat, sabia nu-l taie!”, a transmis Universitatea Craiova.

Ai mai putea citi: Lista companiilor austriece din România. Ce mari instituții ar putea fi boicotate de români, după ce Austria nu a votat aderarea la Schengen

Aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen a fost respinsă joi, în cadrul consiliului JAI. Potrivit unor surse concordante de la Bruxelles, respingerea s-a făcut cu două voturi împotrivă, al Austriei şi al Olandei. În acelaşi timp, Croaţia a primit undă verde să adere la Schengen de la 1 ianuarie.

Mai poți citi: Drulă, atac fără precedent, după ce România nu a fost primită în Schengen! „Șeful PPE a stat umăr la umăr cu cancelarul austriac în timp ce acesta explica cum ne refuză un drept legitim”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult