- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Industria videochatului va depăși în curând instituțiile publice din România! În timp ce țara are 1 milion de bugetari, instituțiile de videochat au ajuns la 400.000 de salariați cu contract de muncă

25 May, 19:30 • Bumbeneci Diana
Incredibil! În timp ce România are 1 milion de angajați bugetari, instituțiile de videochat au ajuns la 400.000 de salariați cu contract de muncă.
Industria videochatului va depăși în curând instituțiile publice din România! În timp ce țara are 1 milion de bugetari, instituțiile de videochat au ajuns la 400.000 de salariați cu contract de muncă

România este țara cu cele mai multe videochat-iste din Europa, în timp ce majoritatea femeilor susțin că de fapt nu ar lucra într-un astfel de domeniu. Se pare că avem suficienţi angajaţi la videochat în ţara noastră ca să umplem aproape două oraşe cât Clujul. Şeful ANAF anunţă câte mii de firme sunt şi câte sute de mii de oameni lucrează în domeniu la ora actuală. Cifrele depășesc orice record.

Industria videochatului va depăși în curând instituțiile publice din România

Lucian Heiuş, şeful ANAF, a declarat că în industria videochat-ului din România lucrează peste 400.000 de persoane. În plus sunt înregistrate 5.000 de firme cu acest obiect de activitate. Între timp, analfabetismul funcțional este și el în creștere, ca urmare a dezinteresului tinerilor pentru studiu și alegerea unor astfel de joburi bine plătite, dar fără nevoia prea multor valori morale.

videochat
videochat

El menţionează că instituţia pe care o reprezintă poate obţine toate informaţiile despre veniturile acestor societăţi, sumele de bani câştigate putând fi văzute prin bănci.

Astăzi, dacă vorbim de veniturile care se obţin de pe platformele de videochat, aflăm orice informaţie. Există cinci platforme mari, unde orice firmă care funcţionează în România pe acest domeniu de activitate are un contract cu ei şi de acolo primesc bani. Aceşti bani intră prin bancă, îi putem urmări”, a spus preşedintele ANAF la Digi 24.

Aceasta este prima confirmare oficială în legătură cu fenomenul videochat-ului din România, care potrivit şefului ANAF a explodat în ultima perioadă, mai ales în timpul pandemiei. În timp ce Armata Română are 71.000 de angajați, Ministerul Educației 295.000, Ministerele Mici până în 5.000, Ministerul de Interne 125.000, angajații din videochat au ajuns deja la 400.000 declarați, fără a lua în considerare companiile ilegale, iar interesul pentru acest job este tot mai mare.

Vezi aici lista angajaților: posturiocupatemartie2023

Până acum existau doar estimări privind industria de videochat din România, care cel puţin din perspectiva numărului de persoane care activează în acest domeniu este de peste două ori mai mare faţă de cei care lucrează în industria de IT.

Sunt discuţii că ar lucra ca persoane fizice peste 400.000 în această industrie, pentru că veniturile sunt mari, însă ce e interesant este că 99% din venituri nu sunt de la cetăţeni români, ca să fie foarte clar. Românii care urmăresc aceste platforme sunt într-un număr foarte mic, însă banii sunt făcuţi în România şi plătiţi în România şi avem multe acţiuni de contor pe firmele de videochat. Şi cu ani în urmă erau. Mulţi nu înţelegeau că, de fapt, este o activitate, că ar trebui să aibă angajaţi, persoanele care prestează acea muncă şi cred că e un proces mult mai vechi. Astăzi avem instrumentele necesare pentru a putea monitoriza şi acţiona asupra acestor industrii”, a mai spus şeful ANAF la Digi 24.

Conform oficialului, ANAF a realizat un ghid prin care persoanele care activează în industria de videochat pot afla cum să îşi declare veniturile şi să plătească impozitele la stat.

Vezi și: A fost semnat contractul pentru Metroul Cluj. Investiția costă 9 miliarde lei și reprezintă cel mai mare contract din Ministerul Transporturilor

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult