- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Inedit! Aeroportul Otopeni transmite informații cu privire la numărul de chiriași, după ce a fost descoperită mita record de peste 22 de milioane de euro

14 Apr, 10:30 • Lupu Alexandra
După ce a fost descoperită mita record de peste 22 milioane de euro la aeroportul Otopeni, reprezentanții comunică informații oficiale despre chiriași. Iată ce transmit reprezentanții.
Inedit! Aeroportul Otopeni transmite informații cu privire la numărul de chiriași, după ce a fost descoperită mita record de peste 22 de milioane de euro

La sfârșitul lunii martie, fostul director general al aeroportului Otopeni a fost pus sub urmărire penală, pentru că ar fi primit mită de 22.4 milioane de euro. Așa cum arată informațiile relatate de zf.ro, compania comunică informații cu privire la numărul de chiriași și suprafața comercială totală.

Noi informații despre aeroportul Otopeni

Spațiile comerciale din aeroportul Otopeni ocupă aproximativ 10.000 de metri pătrați, așa cum arată informațiile transmise de conducere. Totodată, reprezentanții serviciului Comunicare al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) au confirmat că 26 chiriași își desfășoară activitatea comercială în incită. Suprafața totală este alcătuită atât din zonele închiriate, cât și din locurile aferente pentru profilele de alimentație publică și retail.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Revoltător! Tarifele încredibile în aeroportul Otopeni. Reacția românilor când au văzut cât costă o sticlă banală de apă și un sandviș

„În incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă îşi desfăşoară activitatea comercială 26 de chiriaşi. Suprafaţa comercială totală aferentă activităţilor non-aeronautice este de 9.900 de metri pătraţi, în care sunt incluse atât suprafeţele închiriate (din care aproximativ 5.000 de metri pătraţi reprezintă suprafaţă outdoor), cât şi suprafeţele aferente asocierilor în participaţiune pentru profilele de alimentaţie publică şi retail“, au răspuns reprezentanţii CNAB.

Aeroport Otopeni
Aeroport Otopeni

În raport cu un centru comercial, aeroportul ar putea fi echivalent cu aproximativ o treime din mallul Veranda, spre exemplu. Din punct de vedere al traficului, prin Otopeni au trecut aproximativ 12.6 milioane de pasageri, care au tranzitat și spațiile comerciale. Totodată, calculele realizate de sursa citată arată că vânzările pe cei 10.000mp pot fi estimate la 100 mil. euro anual.

La sfârșitul lunii martie, fostul director general a fost pus sub urmărire penală pentru că ar fi primit mită record de 22.4 milioane de euro. Procurorii DNA relatează că George-Alexandru Ivan a dat de înțeles în mai multe rânduri că are influență asupra ministrului transporturilor și directorului general al CNAB, pe care i-ar fi determinat să prelungească contractele pentru exploatarea spațiilor comerciale din interiorul incitei, pe diferite perioade.

Citește și despre următorul subiect: Anchetă DNA! Mită de 22,4 milioane de euro la aeroportul Otopeni. Fostul director general făcea manevră după manevră la nivelul spațiilor comerciale din incintă