- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Anchetă DNA! Mită de 22,4 milioane de euro la aeroportul Otopeni. Fostul director general făcea manevră după manevră la nivelul spațiilor comerciale din incintă

31 Mar, 10:59 • Lupu Alexandra
A ieșit la iveală un adevăr halucinant despre fostul director general al aeroportului Otopeni! George-Alexandru Ivan a făcut manevră după manevră și s-a ales cu o mită uriașă, de 22.4 milioane de euro.
Anchetă DNA! Mită de 22,4 milioane de euro la aeroportul Otopeni. Fostul director general făcea manevră după manevră la nivelul spațiilor comerciale din incintă

Liniștea așternută ani întregi peste afacerea din aeroportul Otopeni, în ceea ce privește închirierea spațiilor comerciale, a fost distrusă de mita de 22.4 milioane de euro încasată de fostul director general. Așa cum relatează zf.ro, procurorii DNA au dispus urmărirea penală a lui George-Alexandru Ivan.

Situația halucinantă de la aeroportul Otopeni

Aeroportul Otopeni a informat că scoate la licitație spații comerciale. Anunțul a fost făcut pe parcursul anului trecut, dar cu toate acestea, la jumătatea lunii februarie 2023 s-a constatat că procedura nu a fost finalizată. Multe nume populare se regăsesc în incinta aeroportului, de la Burger King și până la City Grill, Obsentum, Ted’s Coffee, Gloria Jean’s, retailerul Carrefour și nu numai.

Peste business-ul din aeroportul Otopeni s-a așternut o liniște timp de câțiva ani de zile. Mita de 22.4 milioane de euro a tulburat situația. Procurorii DNA au dispus punerea în urmărire penală a fostului director general al companiei naționale. În prezent, George-Alexandru Ivan este angajat al aceleiași instituții.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Mita se practică la rezidențiat. Pentru succesul garantat la stomatologie, se oferă iepuri, fazani, salam uscat și țuică

George-Alexandru Ivan este acuzat de procurorii DNA că ar fi încasat mită care atinge o valoare record
George-Alexandru Ivan este acuzat de procurorii DNA că ar fi încasat mită care atinge o valoare record

Potrivit procurorilor, fostul director general ar fi încasat mai multe sume de bani, atât de la un om de afaceri, cât și de la o societate comercială. Valoarea acumulată de Ivan este una record. În schimbul banilor, fostul director de la aeroportul Otopeni le-a dat de înțeles plătitorilor că are o influență deosebită asupra oficialului general de la CNAB și ministrului transporturilor.

Ivan le-a spus că i-a determinat pe reprezentanți să prelungească contractele pentru exploatarea spațiilor comerciale din interiorul aeroportului Otopeni, pe diferite perioade, de la un an și până la cinci. Măsura implementată de DNA vine în contextul în care aeroportul Otopeni a anunțat scoaterea la licitație a circa 5.500 metri pătrați de spații comerciale, în vara anului trecut. De atunci și până la jumătatea lunii februarie, acțiunea nu a înregistrat rezultate și nu a fost finalizată.

Citește și despre următorul subiect: Mita, practicată și în spitale! O șefă de spital din Ploiești lua șpagă pe angajări. Unde ținea femeia ascunși banii?