- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Informații substanțiale pentru șoferii români. Aceste mașini nu vor mai putea fi înmatriculate în România

30 Sep, 14:23 • Bumbeneci Diana
Aceste autovehicule nu vor mai putea fi înmatriculate în România. Decizia este una radicală pentru milioane de români.
Informații substanțiale pentru șoferii români. Aceste mașini nu vor mai putea fi înmatriculate în România

O nouă decizie oficială vine cu schimbări în Codul Rutier. Anumite mașini nu vor mai putea fi înmatriculate în România. Mai exact, Proiectul a fost aprobat, Hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial, așadar, noile prevederi intră în vigoare.

Aceste mașini nu vor mai putea fi înmatriculate în România

Este vorba despre HG 815, din 8 septembrie care vine să modifice și să completeze Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2022 privind circulația pe drumurile publice. Potrivit deciziei, „autovehiculele și remorcile reclamate ca fiind furate în România sau în străinătate, precum și cele date în urmărire de către structurile Poliției Române ori de către autoritățile altor state nu se înmatriculează”.

Mai mult, tot în momentul înregistrării, vehiculele vor primi plăcuțe cu un singur număr de înregistrare, care trebuie să aibă:

a) fondul reflectorizant de culoare galbenă, iar literele și cifrele, în relief, de culoare neagră, pentru vehiculele înregistrate la nivelul primarilor comunelor, ai orașelor, ai municipiilor și ai sectoarelor municipiului București;

b) fondul reflectorizant de culoare albă, iar literele și cifrele, în relief, de culoare neagră, pentru autovehiculele care se înregistrează la Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Protecție și Pază sau, după caz, la Serviciul Român de Informații.

Plăcuțele de înmatriculare doar cu cifre

Proiectil de lege mai stabilește că numărul de înregistrare al vehiculelor înregistrate la nivelul primarilor comunelor, ai orașelor, ai municipiilor și ai sectoarelor municipiului București se compune din indicativul localității, format din cifre arabe, indicativul județului sau al municipiului București, scris cu litere cu caractere latine majuscule, precum și dintr-un număr de ordine, format din cifre arabe.

Mai este transmis, în același timp, că numărul de înregistrare al autovehiculelor înregistrate la Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Protecție și Pază și, după caz, la Serviciul Român de Informații se compune din abrevierea denumirii instituției, scrisă cu litere cu caractere latine majuscule, precum și dintr-un număr de ordine, format din cifre arabe, conform dcbusiness.ro.

Mai poți citi și: A apărut oficial lista noilor taxe pentru români. Iată pentru ce va trebui să scoatem mai mulți bani din buzunar, după ce Legea Austerității va fi aprobată

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult