- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ING Bank ocupă primul loc în clasamentul dealerilor primari pentru anul 2022. A făcut profit de peste un miliard de lei

16 Mar, 21:50 • Constantin Cristina
ING Bank este în creștere cu 3% față de 2021, cu un profit de peste un miliard de lei. Banca a ajuns pe primul loc în clasamentul dealerilor primari pentru anul 2022.
ING Bank ocupă primul loc în clasamentul dealerilor primari pentru anul 2022. A făcut profit de peste un miliard de lei

ING Bank a obținut în anul 2022 un profit net de 1,06 mil. lei, cu o creștere de 3% față de anul 2021, timp în care veniturile au avut un asalt de 10%, echivalentul a 2,6 mld. lei, arată economica.net.

Citește și: ING Bank sancționată dur pentru încălcarea securității datelor personale! Amenda este de 20.000 de euro!

Valoarea creditelor brute a urcat cu 10% în 2022, la 37,3 mld. lei.

„Rezultatele obținute în 2022 – un an cu foarte multe provocări – sunt o nouă dovadă a capacității echipei noastre de a se mobiliza și de a se adapta unor noi circumstanțe economice și sociale. Urmăm în continuare strategia noastră axată pe inovație și experiența clienților, care rămâne la fel de relevantă în această perioadă. Rezultatele financiare solide ne facilitează implicarea sporită în creditarea economiei reale, demonstrată de creșterea cu 10% a portofoliului nostru de credite, dar și aplecarea către nevoile clienților noștri, față de care rămânem aproape. Dincolo de performanța financiară, suntem mândri de acțiunile concrete întreprinse în domeniul sustenabilității, atât pentru reducerea amprentei proprii de carbon, dar și pentru facilitarea tranziției către o economie verde a clienților noștri. ING Bank, prin angajații și acțiunile sale, rămâne un membru responsabil al comunității care o găzduiește și vom continua să creăm impact pozitiv în sectorul financiar-bancar și în societate”, a declarat Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank România.

ING Bank
ING Bank

ING Bank rezultate financiare: trimestrul IV 2022 vs trimestrul IV 2021

ING a lansat o ofertă dedicată pentru tineri: Free@ING, care include cont curent, card și Home’Bank pentru tinerii cu vârsta sub 24 de ani, cu 0 taxe și fără costuri administrative. Clienții Free@ING se pot bucura gratuit de cardul ING Complet și pot beneficia de reduceri în ING Bazar fără obligația de a încasa venituri recurente sau de a efectua tranzacții. Această nouă ofertă ne întărește prezența în segmentul de vârstă 18-24 ani și consolidează poziția ING ca banca generației următoare, completată de noi oferte pentru familii și clienți premium. Pentru a adresa evoluția crescătoare a dobânzilor, ING și-a ajustat portofoliul de produse, introducând creditul cu dobândă fixă pe o perioadă de 5 ani pentru a permite clienților predictibilitatea pe care și-o doresc, precum și creditul personal cu dobândă variabilă.

Alte articole: ING Bank vine în sprijinul românilor. Oamenii vor primi sprijin financiar pentru a putea trece cu bine de iarnă