- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ING Bank sancționată dur pentru încălcarea securității datelor personale! Amenda este de 20.000 de euro!

22 Nov, 14:53 • Cornel Ghimeșan
ING Bank a fost amendată dur de către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) cu suma de 20.000 de euro pentru încălcarea normelor de securitate a datelor personale.
ING Bank sancționată dur pentru încălcarea securității datelor personale! Amenda este de 20.000 de euro!

ING Bank NV Amsterdam Sucursala București a fost amendată cu 98.076 lei (20.000 euro) pentru că s+a descoperit, în urma unei investigații, că banca încălca securitatea datelor cu caracter personal, conform Autorităţii Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP)

Alte articole:Prețul fructelor explodează! Mici fermieri au costuri de producție enorme! Pot atinge și 40.000 de euro pe hectar!„Din fermă, merele noastre pleacă cu 1-1,5 lei pe kilogram”

„Investigația a fost demarată ca urmare a transmiterii de către operator a unei notificări privind încălcarea securității datelor cu caracter personal în temeiul Regulamentului General privind Protecția Datelor. La baza notificării au stat informații potrivit cărora s-au accesat și divulgat neautorizat datele cu caracter personal ale unor de persoane vizate (date de identificare asociate actului de identitate; date de contact; date de natură bancară (tranzacții și produse deținute, date asociate cardului); user și parolă modul Internet Banking (Home’Bank), având ca și consecință efectuarea de operațiuni de plată de către terțe persoane, cu afectarea datelor cu caracter personal ale acestor persoane vizate”, scrie într-un comunicat al ANSPDCP.

ING Bank nu are măsurile tehnice adecvate implementate

ING Bank sancționată dur pentru încălcarea securității datelor personale! Amenda este de 20.000 de euro!
ING Bank sancționată dur pentru încălcarea securității datelor personale! Amenda este de 20.000 de euro!

În cadrul investigației, instituția a constatat că ING Bank nu a implementat măsurile tehnice și organizatorice potrivite, astfel încât să asigure un nivel de securitate corespunzător riscului prezentat de prelucrare, generat în special, în mod accidental sau ilegal, de divulgarea neautorizată și accesul neautorizat la datele cu caracter personal transmise, stocate sau prelucrate într-un alt mod.

„Aceasta a condus la divulgarea neautorizată și accesul neautorizat la datele cu caracter personal ale acelor clienți ING Bank NV Amsterdam Sucursala București. Subliniem că, potrivit articolul 5, aliniatul (1), litera f) din RGPD, ING Bank NV Amsterdam Sucursala București avea obligația de a prelucra datele cu caracter personal într-un mod care asigură securitatea adecvată a acestora, inclusiv protecția împotriva prelucrării neautorizate sau ilegale și împotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorării accidentale, prin luarea de măsuri tehnice sau organizatorice corespunzătoare”, se mai spune în comunicat.

Autoritatea precizează că ING Bank NV a plătit amenda contravențională. Banca ocupa locul 4 la finele anului 2021 după nivelul activelor gestionate.

Citeşte şi: Premierul își dorește creșterea natalității! Ciucă: „Este răspunderea noastră să asigurăm condiţiile necesare pentru ca cuplurile tinere, ca persoanele singure să poată să aibă acces către aceste facilităţi”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult