- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Inovație în sectorul bancar din România! Se deschide prima bancă digitală 100%!

16 Nov, 16:16 • Oprea Alina
Este o premieră în țara noastră! Se deschide prima bancă digitală 100%, aceasta fiind Salt Bank, iar ca partener strategic pentru platforma sa bancară va fi Engine by Starling, tip SaaS Clooud!
Inovație în sectorul bancar din România! Se deschide prima bancă digitală 100%!

A apărut un nou brand pe piața bancară din România miercuri, 15 noiembrie 2023. Subsidiară a Grupului Financiar Banca Transilvania, urmează să își lanseze serviciile și produsele către publicul larg în 2024.

Salt Bank este prima bancă digitală, 100%, fiind un neobank made in România, de asemenea fiind o premieră pe piața locală. Cetățenii români vor avea parte de facilități, astfel că cei care doresc să facă operațiuni bancare de pe smartphone vor beneficia de o experiență digitală simplă, accesibilă, intuitivă și completă.

Ai putea fi interesat și de: IFC, membră a Grupului Banca Mondială, investește 50,8 milioane de euro într-o emisiune de obligațiuni a Raiffeisen Bank. Scopul este finanțarea unor proiecte din domeniul climei

Salt Bank – noul sector bancar 100%

Salt Bank costruiește o bancă 100% digitală, cu mai multe caracteristici unice:

  • Centrată în jurul clienților, oferind experiențe nativ digitale care adresează nevoi reale.
  • 100% digitală atât în interfața clientului cât și în procesele interne, fiind astfel agilă și prietenoasă în relația cu utilizatorii.
  • Conformă cu reglementările locale și internaționale și garantând fondurile clienților prin Fondul de Garantare a depozitelor bancare din România.
  • Salt Bank a ales Engine by Starling, pentru platforma sa bancară de tip SaaS Cloud (Software as a Service) – parteneriat care este supus aprobării de către autoritatea de reglementare și supraveghere.
Primul sistem bancar digital 100%
Primul sistem bancar digital 100%

Folosind capabilitățile SaaS ale Engine, parteneriatul va permite Salt Bank să:

  • Ofere experiențe 100% digitale pentru deschiderea și gestionarea clienților, a conturilor curente și a produselor de economii.
  • Proceseze plătile și tranzacțiile cu cardul, precum și gestionarea creditelor.
  • Gestioneze operațiuni prin intermediul portalului Back-Office brevetat de Engine. Includem aici servicii pentru clienți, monitorizarea și prevenirea criminalității financiare, operațiuni de plată, operațiuni cu carduri, administrarea și recuperarea creditelor.
  • Noua platformă 100% digitală Salt, ce se va lansa în 2024, este proiectată să fie cloud native, caracteristică esențială pentru scalabilitate, fiabilitate și reziliența de top.

„La alegerea numelui Salt Bank, am căutat ceva care să rezoneze cu noi, oamenii de aici. Acest nume reprezintă un salt de la clișeele tradiționale și un avans în inovație, agilitate și progres. Este un nume care vorbește despre ambițiile noastre, dar in același timp este simplu și familiar, reflectând spiritul echipei noastre: specialiști dedicați și experți, dar și prietenoși și accesibili. Avem curajul de a inova azi pentru a fi mai buni mâine și suntem hotarâți să dezvoltăm o companie sigură și de încredere pe termen lung.”, a comunicat Gabriela Nistor, Director General al Salt Bank, despre filozofia și direcția brandului, potrivit piațafinanciară.ro.

La Engine, scopul nostru este să aducem platforma noastră modernă de banking, companiilor de servicii financiare din întreaga lume. Primul nostru client, Salt Bank, împărtășește viziunea noastră pentru un banking mai bun. Împreună plănuim să creăm cele mai bune experiențe clienților din România, la fel cum a făcut Starling Bank în Regatul Unit.”, a concluzionat Sam Everington, CEO al Engine by Starling, conform sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Tranzacția OTP Bank – Banca Transilvania nu a putut fi finalizată! Sursele spun că o altă bancă ar fi contestat tranzacția dintre cele două!