- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Înscrieri clasa pregătitoare 2023. Anunț important pentru părinți! Documente necesare

03 May, 14:32 • Constantin Cristina
Dragi, părinți! Încep înscrierile la clasa pregătitoare, iar pentru acest lucru, sunt necesare anumite documente.
Înscrieri clasa pregătitoare 2023. Anunț important pentru părinți! Documente necesare

Toți părinții trebuie să știe că încep înscrierile la clasa pregătitoare de miercuri, care va ține până pe 18 mai. Aceștia vor trebui să completeze cererea-tip pentru înscrierea copiilor, a anunțat News.ro.

Citește și: Se extinde „Programul pentru şcoli” şi „Masa caldă în şcoli”. Ciucă: „Guvernul pregăteşte creşterea numărului de şcoli în care se acordă o masă caldă sau un pachet alimentar elevilor care frecventează cursurile”

Anunț important pentru părinți! Încep înscrierile în clasa pregătitoare

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, pregătirea înscrierii în clasa pregătitoare în anul şcolar 2023-2024 a început în 30 martie, cu:

  • Afişarea circumscripţiilor şcolare, a planului de şcolarizare propus şi a numărului de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învăţământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, şi pe site-ul inspectoratului şcolar
  • Afişarea informaţiilor care permit părinţilor să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare din cadrul unităţii

Anterior a avut loc evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 şi eliberarea recomandării pentru înscrierea în învăţământul primar pentru copiii care au frecventat grădiniţa.

înscrieri clasa pregătitoare
înscrieri clasa pregătitoare

În perioada 3 mai – 18 mai 2023 are loc înscrierea la unitatea de învățământ și completarea cererii tip online de către părinți sau tutori legali

În data de 31 mai are loc afișarea candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase în unitățile de învățământ, dar și pe site-ul inspectoratului școlar.

Sesiunea a doua pentru înscrieri va fi de pe 5 iunie. În clasa pregătitoare sunt admiși copiii ce au împlinit vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2023, potrivit Legii educației naționale nr.1/2011.

Unitățile de învățământ trebuie să pună la dispoziția părinților listele cu circumscripțiile școlare, pentru a fi informați cu privire la conținutul activităților educaționale care se desfășoară în clasa pregătitoare.

Toate unităţile de învăţământ au obligaţia de a oferi informaţii referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învăţământul primar, indiferent dacă părinţii fac parte sau nu din circumscripţia respectivă.

Alte articole: BAC 2023. Toți elevii trebuie să știe asta! A fost modificată data înscrierii la examenul de Bacalaureat