- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Se extinde „Programul pentru şcoli” şi „Masa caldă în şcoli”. Ciucă: „Guvernul pregăteşte creşterea numărului de şcoli în care se acordă o masă caldă sau un pachet alimentar elevilor care frecventează cursurile”

12 Apr, 09:02 • Bumbeneci Diana
Premierul Nicolae Ciucă anunță că se continuă două mari proiecte în școli. „Programul pentru şcoli" şi „Masa caldă în şcoli" vor fi extinse.
Se extinde „Programul pentru şcoli şi „Masa caldă în şcoli. Ciucă: „Guvernul pregăteşte creşterea numărului de şcoli în care se acordă o masă caldă sau un pachet alimentar elevilor care frecventează cursurile”

Nicolae Ciucă anunță vești bune pentru elevi și profesori. Pentru a încuraja valorificarea laptelui şi o alimentaţie sănătoasă, Guvernul va extinde şi dezvolta „Programul pentru şcoli” şi „Masa caldă în şcoli” începând cu viitorul an şcolar. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat de presă.

Programele pentru școli vor fi extinse

Astfel, vor fi pregătite proiecte de acte normative pentru acordarea de produse lactate copiilor în fiecare zi în care frecventează cursuri şcolare, şi nu doar de trei ori pe săptămână ca până acum, dar şi pentru actualizarea preţului pachetelor de care vor beneficia copiii şi fluidizarea procedurilor de achiziţie. De asemenea, Guvernul pregăteşte creşterea numărului de şcoli în care se acordă o masă caldă sau un pachet alimentar elevilor care frecventează cursurile”, conform comunicatului.

Ai mai putea citi: Vacanță de 4 zile pentru angajați. Cine sunt românii care au parte de noul beneficiu de la Guvern

Masa Caldă școli
Masa Caldă școli

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat reprezentanţi ai Cancelariei prim-ministrului, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi Consiliului Concurenţei. Consultările între fermieri, procesatori şi reţelele marilor magazine vor continua la Ministerul Agriculturii.

OFICIAL Banii de „Masa caldă în școli” sunt mai puțini cu peste 4 milioane de lei decât prevedea ordonanța prin care a fost aprobat numărul de 450 de școli în program. Nu există niciun leu prevăzut pentru mâncarea elevilor din primele două module ale anului școlar care începe în septembrie 2023.

Ai mai putea citi și: VIDEO. Cum au reacționat românii când au aflat că Liviu Dragnea și-a deschis canal de YouTube. Politicianul s-a apucat de gătit

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult