- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Întârziere record la CFR! Un tren a făcut 8 ore de la București până la Craiova. Două locomotive s-au defectat pe un drum de 209km

09 Mar, 21:53 • Lupu Alexandra
CFR atinge un nou record. Primele informații arată că un tren a făcut un drum de 3 ore în 8, de la București până la Craiova.
Întârziere record la CFR! Un tren a făcut 8 ore de la București până la Craiova. Două locomotive s-au defectat pe un drum de 209km

Întârzierile CFR continuă să atingă record după record. Primele informații arată că un tren a făcut 8 ore de la București până la Craiova, susține ziare.com. În mod normal, durata drumului parcurs are o medie de 180 minute. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, dacă vorbim despre cursa efectuată de locomotiva Interregio 1597.

CFR înscrie un nou record negativ

CFR reușește să înscrie un nou record negativ. Trenul Interregio 1597 a făcut 8 ore de la București până la Craiova, mai exact, o cursă care putea fi realizată cu ușurință în 180 minute, dacă nu erau întâmpinate dificultăți pe timpul traseului. Locomotiva a plecat din Gara de Nord din Capitală la ora 19:30, pe data de 8 martie.

Aceasta era tractată de EA 3328, iar la mai puțin de 100km, trenul s-a defectat în stația Roșiori de Nord, de pe magistrala 100. Până în acel punct, trenul acumulase doar patru minute de întârziere, din cauza unei restricții de viteză și a unor linii defecte. Însă, au fost adăugate alte minute de întârziere, 50 mai exact, pentru că a fost adusă o locomotivă de schimb (EA 772). Astfel, personalul a realizat cuplarea acesteia la garnitură. Când procedurile tehnice au luat sfârșit, călătorii s-au simțit ușurați, însă la Radomirești s-a defectat și locomotiva adusă anterior, motiv pentru care au mai fost adăugate 170 minute de întârziere.

Citește și: CFR Călători oferă o nouă facilitate la achiziţionarea de bilete online. Se aplică de la 1 martie 2023

CFR bate recordul întârzierilor curselor
CFR bate recordul întârzierilor curselor

Trenul ar fi trebuit să ajungă la destinație la ora 23:12, la Craiova. Cu toate acestea, oamenii au coborât din tren abia joi dimineață, deoarece s-au confruntat cu 235 minute de întârziere pe parcursul întregului traseu. În total, drumul de 209km a fost parcurs în aproape 8 ore de călători, timp în care trenul în care s-au urcat în Gara de Nord din București a fost tractat succesiv de 3 locomotive.

În anii 90, traseul București – Craiova putea fi realizat chiar și în cel mult 2 ore. În prezent, cursa durează cel puțin 3 ore, din cauza numeroaselor porțiuni care impun restricții severe de rapiditate. Trenurile pot circula cu o viteză medie de 55-57 kilometri pe oră, cu doar 5 opriri intermediare. Pe lângă problema întârzierilor, CFR se confruntă cu o nouă situație: de câteva zile, minutele de prelungire ale curselor nu mai apar în timp real pe aplicație sau website.

Vezi și: Noi oferte pentru călătorii CFR! Ruta România – Germania este regăsită la un preț avantajos