- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Inteligența artificială este unealta tuturor posibilităților! Oamenii de știință au descoperit modalitatea prin care putem privi prin mintea altuia!

05 Jan, 19:06 • Oprea Alina
Inteligența artificială pare a fi un fenomen greu de crezut, greu de descifrat. Oare cum se manifestă? Aceasta este întrebarea tuturor! Ai fi surprins să aflii că oamenii, de acum, pot privi în mintea altei persoane cu ajutorul acesteia!
Inteligența artificială este unealta tuturor posibilităților! Oamenii de știință au descoperit modalitatea prin care putem privi prin mintea altuia!

Inteligența artificială este un domeniu care a avansat foarte mult, în foarte multe domenii. Astfel, cu autorul inteligenței artificiale, oamenii de știință japonezi au reușit să creeze, în premieră, imagini mentale ale unor obiecte și peisaje generate de activitatea cerebrală umană.

Ai putea fi interesat și de: Un nou sprijin pentru gospodăriile care nu beneficiază de surse financiare! Ministrul Energiei și Asociația Energia Inteligentă anunță lansarea a două programe care vin în ajutorul acestora! 

Soluția – Inteligența Artificială

Cercetătorii de la Institutul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie Cuantică (QST) şi de la alte organizaţii au reuşit să producă imagini brute ale unui leopard, cu gură, urechi şi un model specific cu pete, dar şi obiecte precum un avion, cu lumini roşii aprinse şi aripi, a relatat agenţia Kyodo, potrivit Azernews.

Inteligență artificială
Inteligență artificială

Această tehnologie este cunoscută sub denumirea de „decodare a creierului”, iar aceasta permite vizualizarea conținutului perceptiv bazat pe activitatea cerebrală și ar putea fi aplicată în domeniul medical şi al asistenţei sociale, conform oamenilor de ştiinţă.

Pe parcursul acestui studiu, participanţilor le-au fost prezentate 1.200 de imagini cu obiecte şi peisaje, iar relaţia dintre semnalele creierului lor şi imagini a fost analizată şi cuantificată cu ajutorul imagisticii prin rezonanţă magnetică funcţională. Aceleaşi imagini au fost introduse într-un sistem de IA generativă pentru a cerceta corespondenţa lor cu activitatea cerebrală.

Potrivit cercetătorilor care s-au ocupat de acest proces, această tehnologie ar putea fi utilizată în dezvoltarea de dispozitive de comunicare şi pentru a înţelege mecanismele cerebrale din timpul halucinaţiilor şi al viselor.

Conform Agerpres, este pentru prima dată când oamenii pot privi în interiorul minţii unei alte persoane, ceea ce reprezintă un fenomen care era de foarte mult timp așteptat. Cu siguranță, foartte mulți dintre noi eram întrebai când eram mici despre puterea pe care dorim să o avem atunci când creștem, iar mulți dintre noi precizam că ne dorim să citim mințile oamenilor. Acum, este posibil să vedem prin mintea altui om cu ajutorul tehnologiei avansate din ziua de azi.

Ai putea fi interesat și de: CNAIR construiește un nou pasaj! Contractul este în valoare de 65 de milioane de lei din PNRR și va fi construit între DN 1 C și Parcul Industrial Tetarom III de lângă Cluj Napoca!