- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Întorsătură de 180 de grade. Adrian Veștea declară că este luat prin surprindere de zborurile anunțate de compania Dan Air pe Aeroportul Brașov: „Toate aceste lucruri trebuie prezentate în comun”

23 Mar, 17:25 • Lupu Alexandra
Săptămâna trecută, Dan Air informa că vor avea loc cel puțin 8 curse care vor avea loc pe Aeroportul Brașov. Cu toate acestea, președintele Consiliului Județean se declară surprins de anunțul companiei aeriene.
Întorsătură de 180 de grade. Adrian Veștea declară că este luat prin surprindere de zborurile anunțate de compania Dan Air pe Aeroportul Brașov: „Toate aceste lucruri trebuie prezentate în comun”

Răsturnare de situația în cazul curselor Dan Air de pe Aeroportul Brașov. În ciuda faptului că oficialii companiei aeriene anunțau săptămâna trecută cel puțin 8 curse, președintele Consiliului Județean afirmă că este luat prin surprindere, având în vedere că nu au existat discuții în acest sens, anunță antena3.ro.

Ce se întâmplă cu zborurile Dan Air de pe Aeroportul Brașov

Săptămâna trecută, Dan Air anunța că vor avea loc cel puțin 8 curse pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (AIBG). Cu toate acestea, președintele Consiliului Județean Brașov se declară surprins de acest anunț, având în vedere că nu au existat discuții oficiale în acest sens. Adrian Veștea a confirmat că nici el și nici directorul Regiei Aeroportului nu au fost contactați de reprezentanții companiei aeriene în vederea stabilirii unui consens pentru operarea zborurilor.

„Și pe mine m-a luat prin surprindere intenția dumnealor, fără a avea o discuție și fără a face o conferință de presă, în primul și în primul rând, cu directorul Regiei Aeroportul Brașov, fiindcă toate aceste lucruri trebuie prezentate în comun”, declară președintele CJ.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Aeroportul Brașov își deschide porțile! Au fost afișate primele zboruri și perioada în care vor fi disponibile

Singurele destinații confirmate de reprezentanți sunt Turcia și Grecia, prin curse charter. Zborul inaugural va avea loc pe data de 15 iunie 2023, spre Turcia. Cursa va fi efectuată de o aeronavă a companiei Tarom. Aeroportul este singurul construit de la zero în ultimii 50 ani din România. Președintele CJ afirma în urmă cu puțin timp că peste un milion de pasageri vor putea beneficia de cursele oferite, luând în considerare că, din punct de vedere al dimensiunii, aeroportul menționat este al treilea cel mai mare, după cel din București și Cluj.

Președintele CJ nu confirmă zborurile companiei Dan Air pe Aeroportul din Brașov
Președintele CJ nu confirmă zborurile companiei Dan Air pe Aeroportul din Brașov

Bugetul alocat pentru anul în curs pentru Aeroport este de 27.5 milioane de lei, așa cum anunța președintele CJ. Banii sunt destinați pentru cheltuielile de exploatare, funcționare și pentru personalul care urmează să fie angajat în complex în următoarea perioadă. Acesta se află la o distanță de 12 kilometri de Brașov și va avea o lungime de 2820m, respectiv, o lățime de 45m.

„Valoarea bugetului pe care îl alocăm Regiei este de 27.595.922 lei, bani necesari funcţionalizării Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav. Practic, odată cu aprobarea bugetului, Regia care administrează Aeroportul îşi intră oficial în atribuţii şi începe activitatea”, a anunțat Adrian Ioan Veștea.

Citește și: Suma alocată pentru funcționarea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav