- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Intră banii pe cardurile românilor. MIPE anunță când se dau banii gratis de la Guvern

16 Feb, 18:39 • Bumbeneci Diana
Vești bune pentru români. MIPE încarcă banii pe cardurile sociale.
Intră banii pe cardurile  românilor. MIPE anunță când se dau banii gratis de la Guvern

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a transmis când începe încărcarea cardurilor sociale pentru alimente în valoare de 250 de lei pentru beneficiarii măsurii „Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027”.

MIPE anunță când se dau banii gratis de la Guvern

Conform informațiilor MIPE, peste 1,5 milioane de români vor primi banii chiar la începutul săptămânii următoare.

„Am început, astăzi, alimentarea tichetelor sociale pentru alimente în valoare de 250 de lei pentru beneficiarii măsurii „Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027”.

Încărcarea cardurilor va avea loc pe tot parcursul săptămânii viitoare, etapizat:

În prima parte a săptămânii aproximativ 1,6 milioane de beneficiari vor primi sprijinul pe carduri;

În a doua parte a săptămânii aproximativ 1 milion de beneficiari;

Concomitent, se vor distribui 90 de mii de carduri pentru noii beneficiari eligibili, care vor ajunge la aceștia prin Compania Națională Poșta Română.

Prima categorie de persoane pentru care se face alimentarea suporturilor electronice sunt pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei”, scriu reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene pe o rețea socială.

Ai mai putea citi: Construcția primului tunel de autostradă din România a ajuns la jumătate. Se lucrează 24 din 24 la Daniela și Alina

Valoarea cardurilor sociale va fi mai mică

Reprezentanții Guvernului au anunțat la finalul anului trecut că și în acest an românii aflați în situații vulnerabile vor primi carduri sociale, o măsură care va fi extinsă până în 2027.

„Îi anunț pe toți posesorii cardurilor pentru alimente că acestea vor funcționa şi anul viitor, urmând să fie alimentate cu 250 de lei, la fiecare două luni”, a menționat Marcel Ciolacu.

Totuși, începând din anul următor, valoarea acestor carduri va fi redusă de la 250 de lei la 125 de lei, iar acordarea lor va avea loc doar de două ori pe an.

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult