- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Întrevedere de ultim moment! Marcel Ciolacu, discutii cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz asupra problematicii aderării la Spațiul Schengen!

12 Nov, 11:09 • Oprea Alina
Premierul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz! Germania este susținătoare aderării României la spațiul Schengen!
Întrevedere de ultim moment! Marcel Ciolacu, discutii cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz asupra problematicii aderării la Spațiul Schengen!

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat, nu de mult, ca acesta are un prieten și un susținător în aderarea la spațiul Schenghen. România se confrunta de foarte mult timp cu această problematică ce nu pare să se rezolve. Au fost, și încă sunt, factori care are împiedica aderarea României la spațiul Schengen.

”România are în cancelarul Germaniei un prieten și un susținător în aderarea țării noastre la spațiul Schengen. Suntem încrezători că împreună cu Germania putem construi o Europă mai puternică, unită și corectă.”, a declarată Marcel Ciolacu, potrivit profit.ro.

Te-ar putea interesa și: Ultimele declarații ale premierului Marcel Ciolacu, despre aderarea României la Schengen. „O să continuăm și pe căi diplomatoce și cu toată puterea de convingere să schimbăm părearea d-lui cancelar Nehammer”

Premierul Marcel Ciolacu, discuții intense cu Olaf Scholz

În urma discuțiilor cu Olaf Scholz, Premierul României este ferm convins de faptul că, împreună cu Germania, acesta va putea să construiască o Europa mai bună, în special dacă aceasta este și susținătoare aderării la spațiul Schengen. Discuțiile cu Olaf au avut legătură strânsă nu doar cu situația României, ci și cu ceea ce se întâmplă la nivel european. Astfel, s-au avut în vedere factorii economici, politici, dar și factori sociali.

Premierul Marcel Ciolacu, împreună cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz
Premierul Marcel Ciolacu, împreună cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz

“Un prânz social-democrat între doi prieteni, cu aceleași gânduri pentru Europa! Am vorbit cu Olaf Scholz despre provocările economice, sociale și geopolitice cu care se confruntă întreaga Europă, despre dinamizarea relației noastre bilaterale și despre aderarea României la spațiul Schengen. I-am mulțumit pentru sprijinul constant al Germaniei în dorința noastră legitimă de a fi parte a acestui spațiu! A friend in need, is a friend indeed!”, a adăugat Marcel Ciolacu despre întâlnirea sa cu Olaf, potrivit sursei citate anterior. 

Marcel Ciolacu, nu doar cu Olaf Scholz a avut o întâlnire cu referire la situația aderării la spațiul Schengen și factorii ce afectează spațiul european, dar, anterior, Premierul României a avut o întrevedere cu premierul Spaniei, Pedro Sánchez, în decursul dimineții de sâmbătă, la Malaga. Mai mult decât atât, Premierul a susținut întrevederi și cu omologii din Danemarca, Malta, dar și cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, întrevedere ce a fost menționată în rândurile anterioare.

Te-ar putea interesa și: Marcel Ciolacu: „România ar putea să ia în considerare separarea de Bulgaria pentru aderarea la spațiul Schengen”