- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Investiția de 5 milioane de euro cu care au dat lovitura frații Dedeman! Ce fortăreață au cumpărat în mijlocul Bucureștiului

23 Aug, 10:40 • Cornel Ghimeșan
În urmă cu 5 ani, frații Dedeman au dat o lovitură uriașă pe piața imobiliară din România după ce au cumpărat o vilă uriașă în centrul Capitalei. Investiția s-a ridicat la câteva milioane de euro.
Investiția de 5 milioane de euro cu care au dat lovitura frații Dedeman! Ce fortăreață au cumpărat în mijlocul Bucureștiului

Dragoș și Adrian Pavăl sunt deja cunoscuți drept doi antreprenori de excepție, ocupând poziții de top în rândul celor mai avuți indivizi din România. Aceștia doi sunt deținătorii retailerului de articole pentru bricolaj Dedeman. Gigantul reprezentând unul dintre cele mai importante figuri în lumea antreprenoriatului în țara noastră. Compania pe care o conduc este cea mai mare inițiativă antreprenorială din România, înregistrând o cifră de afaceri anuală impresionantă de 1,4 miliarde de euro. Dragoș și Adrian Pavăl au extins însă sfera investițiilor lor și în ceea ce privește domeniul imobiliar.

Citește și: Frații Dedeman surprind din nou! Adrian și Dragoș Pavăl au înlocuit peste 30% din mobilierul unui spital

Cu cinci ani în urmă, frații Pavăl au realizat o achiziție imobiliară deosebit de notabilă. În mod concret, aceștia au achiziționat casa care a aparținut negustorului Nicolae Hlebnikian, investind nu mai puțin de 5 milioane de euro în această tranzacție. În conformitate cu experții din domeniu, acest eveniment a constituit cea mai importantă operațiune imobiliară din anul 2018.

Imediat după finalizarea tranzacției, Dragoș Pavăl a informat că această vilă nu va fi utilizată ca locuință personală. De asemenea, omul de afaceri a subliniat că intenționează să rămână în Bacău, orașul în care locuiește în prezent.

„În niciun caz nu va fi utilizată ca locuință. Nu plec din Bacău. Încă încercăm să-i conturăm cea mai potrivită destinație. Doar exteriorul a fost restaurat“, a declarat Dragoș Pavăl, potrivit Profit.ro.

Cum arată vila cumpărată de frații Dedeman

O impresionantă reședință de epocă din perioada interbelică se găsește pe Aleea Alexandru nr. 5 și a fost pusă inițial în vânzare la un preț de start de 5,2 milioane de euro, prin intermediul prestigioasei case de licitații Artmark Historical Estate. Această proprietate, clasificată ca monument istoric de clasa B, se află în apropierea imediată a palatului achiziționat de Gigi Becali în 2006, la suma de 7 milioane de dolari, de la moștenitorul industriașului Max Auschnitt.

Nicolae Hlebnikian a fost posesorul fabricii de textile Hlebnikian și co-proprietar al Postăvăriei Române. În 1950, imobilul a fost preluat în proprietatea statului prin procesul de naționalizare. În intervalul dintre 1954 și 2005, această casă a fost utilizată ca sediu pentru Corpul Diplomatic al Marii Britanii. Cu o suprafață construită de peste 2.800 de metri pătrați, reședința dispune de 31 de camere și 15 băi.

Caracteristicile includ un lift, iar anexele adiacente constau într-un garaj, o magazie și un adăpost antiatomic. Spațiul util al casei se întinde pe o suprafață de 1.520 de metri pătrați. Proprietatea are la dispoziție un teren în suprafață de 1.405 metri pătrați. Procesul de restaurare a fațadei a fost finalizat în primăvara anului 2018. De asemenea, există o autorizație de construcție pentru eventuale modificări interioare.

Citește și: Pavăl Holding, o altă achiziţie de aproape 100 de milioane. Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia „fraţilor Dedeman”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult