- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Investiție de peste 14 milioane de euro în România. S-a construit prima fabrică de cărămidă cu zaț de cafea din țară. În ce județ se află

13 Jun, 18:40 • Lupu Alexandra
Prima fabrică de cărămidă aparentă din România! Iată unde se află.
Investiție de peste 14 milioane de euro în România. S-a construit prima fabrică de cărămidă cu zaț de cafea din țară. În ce județ se află

Investiție de peste 14 milioane de euro în România. A fost inaugurată prima fabrică de cărămidă aparentă din țară, spune ziare.com.

Prima fabrică de cărămidă aparentă din România

Prima fabrică de cărămidă aparentă din țară a fost construită și deschisă la Recea, județul Sălaj. Investiția este de peste 14 milioane de euro, dintre care 1.9 provin din finanțare nerambursabilă din fonduri norvegiene.

Noua fabrică va aduce 45 de locuri de muncă noi. În rețeta cărămizii aparente apar numeroase deșeuri, inclusiv zațul de cafea, iar totodată, reciclarea deșeurilor s-ar putea produce într-o cantitate mult mai mare, în acest mod. La festivitatea de inaugurare, Daniel Sologon, directorul general al companiei care a realizat investiția, a declarat că fabrica va genera o cifră de afaceri semnificativă.

Te-ar putea interesa și: Ce salariu câștigă un șofer de camion. Peste 60.000 de locuri de muncă sunt disponibile în România pentru șoferi profesioniști

„Discutăm de investiţie de peste 14 milioane de euro, din care 1,9 milioane au fost dintr-o finanţare nerambursabilă din fondurile norvegiene.

Fabrica aceasta nouă creează 45 de locuri de muncă noi şi în momentul în care o să reuşim să funcţionăm un an întreg, o să generăm o cifră de afaceri semnificativă”, a declarat marţi, 13 iunie la festivitatea de inaugurare, la Recea, județul Sălaj, Daniel Sologon, director general al companiei care a realizat investiția.

Fabrică
Fabrică

Deschiderea a avut loc astăzi, 13 iunie. Daniel Sologon a ținut să precizeze că aceasta este prima fabrică aparentă din România. Mai mult decât atât, directorul general care a realizat investiția a menționat că se va utiliza cea mai modernă tehnologie existentă pe piață, ce permite tipărirea digitală a oricărei forme, texturi sau imagine.

„Faptul că încorporăm în reţetă multe elemente considerate deşeuri – cenuşă, rumeguş, cărbune, nu de calitate bună, cărbunele de proastă calitate, adică praful acela care rămâne în urma exploatării cărbunelui, zaţ de cafea, deşeuri vegetale, ne permit să facem un produs uşor, pentru că toate aceste materiale se auto-aprind în cuptor, generează energie, dar fac ca produsul să fie uşor şi să putem transporta mai multă cărămidă decât concurenţii noştri pe un camion, să fie mai uşor de operat în şantier şi să fie un bun izolator termic.

Putem pune multe materiale pe care astăzi nu le punem pentru că circuitul deşeurilor în România nu este atât de bine reglementat. Putem pune mult mai mult zaţ de cafea, putem pune deşeuri de carton, deşeuri de polistiren, cioburi ceramice, adică deşeuri de obiecte sanitare şi multe altele”, a adăugat acesta.

Citește și despre următorul subiect: INEDIT! Doritorii de experiență minori pot opta pentru voluntariat, intership-uri și locuri de muncă. Ce drepturi, dar și ce obligații au aceștia?