- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Investiție majoră a Noark Electric în România. Gigantul pregătește în țara noastră un centru pentru toată Europa de Est

12 Mar, 14:10 • Adrian Popovici
Noark Electric, un gigant de pe piața de electrotehnice și echipamente de joasă tensiune pentru aplicații rezidențiale, comerciale și industriale, deschide la București un centru logistic, ce va deservi țările din regiune.
Investiție majoră a Noark Electric în România. Gigantul pregătește în țara noastră un centru pentru toată Europa de Est

Noark Electric deschide un centru logistic de amploare în București, marcând o investiție masivă în infrastructura sa și angajându-se să servească nu doar piața din România, ci și piețele din Bulgaria și regiunea balcanică în întregime. Această mișcare strategică reprezintă un pas semnificativ în consolidarea prezenței companiei pe piața europeană și subliniază angajamentul său față de creșterea și dezvoltarea regiunii, transmite Ziarul Financiar.

Centrul logistic este conceput pentru a depozita peste 2.000 de euro paleți cu produse din portofoliul Noark Electric, exclusiv pentru piața din România, asigurând astfel un nivel optim al stocurilor pentru o perioadă de 3 până la 4 luni. Cu aproximativ 2.000 de linii de comandă procesate săptămânal, acest centru logistic este un veritabil motor al distribuției și logisticii pentru regiunea în care activează.

„România este prioritatea noastră. Din punct de vedere financiar, ne așteptăm să ajungem la profitabilitate în 2 ani, cu ajutorul investițiilor și generării de valoare adăugată”, spune Jan Lesný, Operations Director pentru Europa la Noark Electric.

Te-ar putea interesa și: DTEK Renewables, companie a celui mai bogat ucrainean, investește într-un nou proiect în România. Va construi un parc solar în Glodeni, județul Mureș

Noark Electric, o prezență importantă pe piață

Cu o istorie de peste 12 ani pe piața europeană, Noark Electric face parte dintr-un grup cu peste 40.000 de angajați la nivel global. Alegerea României drept punct strategic de dezvoltare subliniază potențialul economic al țării și promisiunea sa în ceea ce privește creșterea sectorului de echipamente electrotehnice. În prezent, compania deține aproximativ 15% cotă de piață și își propune să se claseze printre primii trei producători și distribuitori de echipamente electrotehnice din regiune.

„Grupul este interesat ca în următorii 2-3 ani maxim să se aşeze cu fabrici de producţie în Europa, iar România face parte din acest plan. E una dintre ţările care pot absorbi astfel de investiţii. (…) Fie pe partea de invertoare, fie pe medie tensiune, fie pe componente pentru tablouri. Se analizează orice posibilitate în momentul de faţă şi cu siguranţă în primăvara anului viitor avem deja decizia luată legat de unde şi ce se va face“.

În ceea ce privește piața din România, Noark Electric a fost prezent cu componente electrotehnice şi echipamente de joasă tensiune. Printre proiectele echipate de companie se numără stadioane, precum Ghencea sau Giuleşti, respectiv aeroporturi, precum Craiova, Iaşi, Timişoara sau Oradea.

„Până la începutul anului eram mai activi pe zona de componente şi tablouri, iar anul acesta intrăm în zona de energie verde fotovoltaic, cu invertoare, baterii, accesori pentru tablouri. Şi acum ne pregătim strategia de abordare pentru următorii 5 ani“.

Citește și: BMW investește în România. Mii de oameni vor lucra în clădirea construită alături de un gigant japonez IT

Tags: