- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Investiție mamut aproape de București. Cine sunt milionarii care extind un complex pe zeci de hectare

07 Apr, 17:49 • Bumbeneci Diana
Capacitatea de depozitare a complexului Mega Distribution Outlet din Chiajna se va extinde cu 50%. O parte dintre noile facilități va fi ocupată de furnizorul polonez de medicamente Zdrovit.
Investiție mamut aproape de București. Cine sunt milionarii care extind un complex pe zeci de hectare

Chang Oh și Salah Turkmani, investitori activi în sectorul imobiliar și energetic, sunt acum implicați în construcția unei hale cu o suprafață de aproape 9.000 de metri pătrați în cadrul complexului Mega Distribution Outlet din Chiajna. Potrivit surselor, furnizorul polonez de medicamente Zdrovit, cunoscut pentru brandurile Gripovit și Bilomag, își va muta activitatea logistică în această nouă hală. Zdrovit este unul dintre cei mai importanți producători de medicamente și suplimente alimentare sub formă de tablete efervescente din Europa.

Cine sunt milionarii care extind un complex pe zeci de hectare

În plus față de această investiție, familia Turkmani pregătește documentația necesară pentru construirea unui alt depozit cu o suprafață de aproximativ 4.500 de metri pătrați în cadrul aceluiași parc logistic. Complexul Mega Distribution Outlet are o suprafață de depozitare existentă de 26.900 de metri pătrați și este amplasat pe un teren de 15,7 hectare. Cele două noi facilități vor aduce suprafața totală a complexului la peste 40.000 de metri pătrați.

Complex Mega Distribution Outlet
Complex Mega Distribution Outlet

Chang Oh Turkmani, originară din Coreea de Sud, este cunoscută pentru abilitatea sa de a vorbi 7 limbi, inclusiv limba română. Este avocată de profesie, absolventă a Facultății de Drept a Universității Georgetown din SUA, unde a fost și profesor timp de 16 ani. Deține o vastă experiență în import-export de mărfuri industriale, precum și în sectoarele mineritului, producției, construcțiilor, comerțului cu energie, transportului maritim, energiei regenerabile și consultanței în investiții.

Compania sa și a soțului său, Salah Turkmani, originar din Liban, The Mega Company, cu sediul în Washington, DC, se concentrează în principal pe activități de import-export de materii prime și bunuri minerale, inclusiv minereu de fier, cărbune, fosfat și ciment. Prin această companie, ei administrează 4 parcuri logistice în Chiajna, lângă București, cu o suprafață totală de peste 82.000 de metri pătrați.

Chang Oh Turkmani a fost nominalizată de administrația SUA în timpul președinției lui Donald Trump pentru a face parte din consiliul de administrație al Național Cancer Advisory Board. De asemenea, este membră a unor organizații precum Consiliul American Român de Afaceri și Alianța, prezidată de fostul ambasador al SUA în România, Jim Rosapepe.

Vezi și: De ce depinde cu adevărat intrarea totală în Schengen? Marcel Ciolacu, declarațiile zilei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult