- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Investiții masive promise de Guvern: se vor construi mii de kilometri de rețele de apă. Anunțul ministrului Mediului, Tanczos Barna

21 Dec, 20:02 • Cornel Ghimeșan
Guvernul României promite investiții majore în infrastructură. Mai exact, prin intermediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, este garantată extinderea sistemelor de apă și canalizare în zonele cu peste 2.000 de locuitori. 
Investiții masive promise de Guvern: se vor construi mii de kilometri de rețele de apă. Anunțul ministrului Mediului, Tanczos Barna

Inițiativa Guvernului PSD + PNL + UDMR face parte din Planul accelerat de conformare la directivele UE, stabilite de Ursula von der Leyen și alți birocrați de la Bruxelles.

Alocarea financiară pentru investițiile în infrastructură este de peste 3,8 miliarde de lei. Sesiunea de depunere a proiecteor a început miercuri, 21 decembrie, de la ora 10:00, informează Agerpres.

Beneficiarii proiectului sunt Unitățile Administrativ Teritoriale (UAT) şi/sau asociaţiile acestora (ADI), Operatorii Regionali (OR)/ Operatorii Locali (OL) din sectorul de apă/apă uzată.

„Avem prin PNRR, în componenta managementul apei, în bugetul de 1 mld. euro din care trebuie să construim 1.600 km de reţele de apă, 2.500 km de reţele de canalizare în localităţi cu peste 2.000 de locuitori echivalenţi şi 400 km în localităţi mai mici de 2.000 de locuitori echivalenţi, putem finanţa aproape 13.000 de sisteme individuale sau alte sisteme adecvate, construite şi operaţionale în aglomerări mai mici de 2000 de locuitori echivalenţi”, a declarat ministrul Mediului, Barna Tanczos.

 

Angajamentul ministrului Mediului, Tanczos Barna

 

Practic, prin intermediul proiectului va fi realizată o rețea de 400 km de reţele de distribuţie a apei, 1.600 km de reţele de distribuţie a apei vor fi construite şi operaţionalizate în localităţi aflate în aglomerările prioritizate prin Planul accelerat.

De asemenea, 300 km de reţele de canalizare vor fi construite şi operaţionalizate în aglomerări mai mari de 2 000 de locuitori echivalenţi, prioritizate prin Planul accelerat de conformare cu directivele europene şi în conformitate cu modificările aduse Legii nr. 241/2006, până la 30 septembrie 2024 şi cel puţin 2.500 km de reţele de canalizare vor fi construite şi operaţionalizate în aglomerări mai mari de 2.000 de locuitori echivalenţi, până la 30 iunie 2026, mai precizează sursa citată.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult