- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ion Țiriac îi desființează pe cei care s-au opus intrării noastre în Schengen: „Să vină Olanda să stea vecină cu rușii și cu ucrainenii”

09 Dec, 14:53 • Gabriela Andreescu
Omul de afaceri Ion Țiriac a decis să ia atitudine în cazul intrării României în Schengen. Miliardarul român consideră că politicienii din România au acționat fără demnitate în acest caz și că că țara noastră are nevoie de cineva care „să stea drept” la negocierile pentru intrarea în Schengen.
Ion Țiriac îi desființează pe cei care s-au opus intrării noastre în Schengen: „Să vină Olanda să stea vecină cu rușii și cu ucrainenii”

Popularul om de afaceri Ion Țiriac a fost invitatul emisiunii La Măruță, unde a abordat și scandalul respingerii aderării României în Schengen.

Ion Țiriac consideră că politicienii români au dat dovadă de lipsă de demnitate în cazul recentului scandal pe tema aderării la spațiul Schengen

„Nu am reușit în toți ăștia 32 de ani să găsim pe cineva să stea drept așa și să se ducă la Bruxelles, să spună: Noi suntem români’ Schengen? Uite, Schengen, fratele meu, pentru că noi suntem granița Europei!”

a declarat Ion Țiriac

Ion Țiriac consideră că politicienii români au dat dovadă de lipsă de demnitate în cazul Schengen   
Ion Țiriac consideră că politicienii români au dat dovadă de lipsă de demnitate în cazul Schengen   

Citește și: Tot mai mulți români rup legăturile cu Austria: Om de afaceri: „Nu mai colaborez cu firme austriece. Nu mai alimentez de la OMV, mi-am închis conturile la BCR, mi-am anulat vacanța de schi în Austria”

Ion Țiriac a făcut și o ironie la adresa Olandei, țară care s-a opus inițial aderării României la Spațiul Schengen:

„Nu mă bagi pe mine în Schengen că nu vrea Olanda! Păi să vină Olanda să stea vecină cu rușii și cu ucrainenii și cu toată treaba asta!”, a mai spus omul de afaceri.

În cadrul aceleiași emisiuni, Țiriac a comentat și problema de la granița României: războiul dintre Rusia și Ucraina, și a oferit, în stilul său caracteristic, o soluție de rezolvare a conflictului:

„Noi avem o frontieră mare cu Ucraina, suntem foarte aproape de ruși. Acest război nu își are locul! Dacă aș fi papă sau dacă aș putea lua decizia pentru această lume, i-aș închide pe cei doi președinți într-o cameră, să stea o zi, o lună sau un an, până găsesc soluția. Ei doi! Degeaba începem noi acum să ne amestecăm toți, că nu știi ce iese niciodată”, a adăugat Ion Țiriac.

Citește și: Economia primește noi ajutoare: În primele 9 luni, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 13,3%

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult