- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ionuț Săvoiu a făcut anunțul! Încep lucrările de la Magistrala 6 de metrou. Călătorii vor ajunge mult mai repede la Aeroportul Otopeni

28 Mar, 11:44 • Lupu Alexandra
Secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor a informat data de începere a lucrărilor de la Magistrala 6 de metrou. Așa cum arată primele informații, ruta este una de interes pentru călători, având în vedere că leagă Capitala de Aeroportul Otopeni.
Ionuț Săvoiu a făcut anunțul! Încep lucrările de la Magistrala 6 de metrou. Călătorii vor ajunge mult mai repede la Aeroportul Otopeni

Încep lucrările de la Magistrala 6 de metrou! Vestea este una bună pentru călători, având în vedere că vor ajunge mai repede la Aeroportul din Otopeni, informează ziare.com.

Când încep lucrările la Magistrala 6 de metrou

Ionuț Săvoiu a vorbit luni, 27 martie, despre unul dintre cele mai așteptate proiecte de către călători: lucrările de la Magistrala 6 de metrou. Așa cum arată primele informații, șantierele pentru primele două stații se vor deschide în luna mai a acestui an. Magistrala va lega Bucureștiul de Aeroportul Otopeni și va începe din zona 1 mai. Proiectul este alcătuit din două loturi, dar mai mult decât atât, beneficiază de o finanțare din PNRR de 300 milioane.

„Magistrala 6 pleacă din zona 1 Mai, trece prin Piața Presei și ajunge la Băneasa, iar de acolo mai departe către Otopeni. Sunt două loturi. Proiectul a beneficiat de finanțare de la Guvernul Japoniei, o finanțare din PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență – n.r.) de 300 de milioane, și, bineînțeles, de la bugetul de stat”, declară Săvoiu.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Transporturilor a precizat că proiectul este alcătuit din două componente. Prima este până la Băneasa și se află într-un stadiu destul de avansat la ora actuală. Săvoiu a precizat că urmează să primească autorizațiile necesare pentru începerea lucrărilor la primele două stații. Documentele vor fi emise etapizat de Ministerul Transporturilor, astfel, „proiectul va prinde viață”.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Licitația pentru construcția metroului din Cluj a fost contestată. Proiectul de aproximativ 1,8 miliarde de euro este pus în așteptare

Proiectul magistralei 6 de metrou este pe picior de pornire
Proiectul magistralei 6 de metrou este pe picior de pornire

„Proiectul are două componente. Primul, până la Băneasa, care este și avansat, urmează să primim autorizațiile de construire pentru primele două stații, și acolo vor începe efectiv lucrările, și sperăm, în luna mai, suntem în grafic, este vorba de un consorțiu turcesc.

Autorizațiile de construire vor fi emise de Ministerul Transporturilor și vor fi emise etapizat, iar pe măsură ce șantierele avansează vor fi emise și celelalte autorizații. Nu cred că o să apară nimic deosebit, am avut o ședință acum două săptămâni, și proiectul va prinde viață”, anunță Săvoiu.

Contractul pentru Magistrala 6 de metrou a fost semnat încă din martie 2022, între Metrorex și turcii de la Alsim Alarko. Lungimea noului tronson va avea 6.6 kilometri și va cuprinde șase stații, precum Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneașa și Tokyo, care sunt legate de actualul 1 mai.

Citește și despre următorul subiect: Zi decisivă pentru magistralele de metrou din Cluj-Napoca și București. Boc și Grindeanu află vineri dacă vor semna contractele