- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Licitația pentru construcția metroului din Cluj a fost contestată. Proiectul de aproximativ 1,8 miliarde de euro este pus în așteptare

12 Mar, 15:27 • Lupu Alexandra
Clujenii trebuie să-și ia gândul pentru moment de la posibilitatea de a merge cu metroul. La 14 zile după ce a fost desemnat câștigătorul licitației, un alt ofertant a depus o contestație, motiv pentru care proiectul este pus în așteptare.
Licitația pentru construcția metroului din Cluj a fost contestată. Proiectul de aproximativ 1,8 miliarde de euro este pus în așteptare

Licitația de construcție a metroului din Cluj a fost supusă multor încercări. După o suspendare și două amânări, lucrările sunt puse din nou în așteptare, având în vedere că, la 14 zile de la desemnarea unui câștigător, un alt ofertant a depus contestație, așa cum arată romaniatv.net. Mișcarea a fost una neprevăzută, dat fiind faptul că primarul orașului a menționat că va anunța curând calendarul de începere al proiectului.

Metroul din Cluj devine iar un proiect pus în așteptare

În urmă cu un an, a fost lansată licitația de construcție a metroului din Cluj. Proiectul nu a reușit să avanseze foarte mult, având în vedere că a suferit o suspendare și două amânări. La 14 zile de la desemnarea câștigătorului, când lucrările păreau că merg mai bine, a apărut o mișcare neprevăzută: un alt ofertant a depus contestație, susținând că oferta lui depusă la licitație a fost refuzată pe motive nejustificate.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Zi decisivă pentru magistralele de metrou din Cluj-Napoca și București. Boc și Grindeanu află vineri dacă vor semna contractele

Pe data de 28 februarie, primăria Cluj-Napoca anunța că asocierea de firme Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S.- Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia-Alstom Transport SA – Arcada Company SA este câștigătoarea licitației pentru realizarea Magistralei de metrou 1. Oferta depusă ajungea la aproape 1.8 miliarde de euro, mai exact, 9.059.483.352,07 lei, fără TVA.

Construcția metroului din Cluj este pusă în așteptare
Construcția metroului din Cluj este pusă în așteptare

Proiectul are drept obiect ”Proiectare și Execuție lucrări de Infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), Automatizare trafic, Racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj” și durata totală a construcțiilor este de 96 luni. În urmă cu puțin timp, primarul anunța că va reveni public pentru a confirma calendarul lucrărilor. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, pentru că licitația a fost contestată de asocierea Dogus Insaat ve Ticaret A.S. – Tekfen Insaat ve Tesisat A.S.

Asocierea a depus o plângere la Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor, unde a subliniat că oferta a fost refuzată pe motive nesemnificative: câteva CV-uri lipsă și documente care nu erau traduse în engleză. Reprezentanții grupării atrag atenția că propunerea lor era mai mică cu 200 milioane de euro, față de cea câștigătoare.

Citește și: Visul oricărui român – vilă cu piscină! La ce preț piperat poate ajunge o astfel de casă în Cluj-Napoca