- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ireal! Cum arată Costineștiul, cu doar câteva zile înainte de minivacanța pentru 1 Mai

25 Apr, 20:11 • Bumbeneci Diana
Mai sunt doar câteva zile până la minivacanța oferită românilor cu ocazia zilei de 1 Mai, iar stațiunile arată deplorabil. Costineștiul este unul dintre locurile care în 2023 lasă de dorit.
Ireal! Cum arată Costineștiul, cu doar câteva zile înainte de minivacanța pentru 1 Mai

Costineștiul arată deplorabil, deși este mai puțin de o săptămână înainte de 1 Mai, la Costinești și încă se fac ultimele pregătiri pentru zecile de mii de turiști care urmează să-și petreacă vacanța în stațiune. În mare parte a zonei se lucrează, iar românii nun sunt deloc mulțumiți de cum arată zona.

Costineștiul nu este gata de 1 Mai

Sunt lucrări care au fost lăsate pe ultima sută de metri. Se lucrează inclusiv pentru asfaltare. În urmă cu două săptămâni, ministrul Turismului, Daniel Cadariu a făcut o vizită în Costinești și a descoperit nereguli grave. Aceasta a declarat că turiștii nu sunt în siguranță.

Vezi și: Șoc pe litoralul românesc, cu puțin înainte de începerea sezonului estival! O renumită stațiune riscă să rămână fără atestat turistic. Ce se va întâmpla cu românii care și-au luat concediu în acele locuri?

Costinești
Costinești

Mulți administratori de afaceri spun că vor deschide de 1 Mai și asta pentru că va fi un număr mare de turiști așteptat.

Peste 50.000 de turiști vor petrece în stațiunea Costinești, inclusiv la festivalul din zonă care a reușit să facă din această stațiune în care nu s-a mai investit de foarte mult timp, o stațiune care se află pe primul loc în topul cerințelor turiștilor.

Costineștiul riscă să își piardă atestarea turistică

Costineștiul și-ar putea pierde atestatul de stațiune turistică. Oficialii Ministerului Turismului au organizat mai multe inspecții pe litoralul românesc și au descoperit nereguli grave într-o stațiune ce riscă acum să rămână fără atestat turistic.

„Am vizitat toate stațiunile de pe litoral; am început de la Mangalia și m-am oprit în Constanța. Lucrurile, în linii mari, arată bine, din punctul meu de vedere. La Neptun și la Olimp, dar și în cele două Eforii există în desfășurare lucrări, dar care se vor încheia până la începutul sezonului. În schimb, la Costinești, situația este îngrijorătoare, mai ales în ceea ce privește siguranța turiștilor”, a declarat ministrul Constantin-Daniel Cadariu.

O echipă a Direcției Generale Turism a organizat o acțiune de control în stațiunea de interes național Costinești. Neregulile identificate la nivelul structurilor de cazare și a celor de alimentație publică, dar și lipsa de salubrizare a spațiilor publice au fost constatate și de inspectorii delegați ai Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (MAT)

„O primă serie de măsuri de remediere trebuie implementată până la deschiderea sezonului estival! În caz contrar, vom fi nevoiți să recurgem la retragerea clasificării turistice, care duce la sistarea activității economice a operatorilor de profil din Costinești.

Sper să nu ajungem și la retragerea atestării de stațiune turistică de interes național. Din acest motiv, îmi doresc să facem front comun: ministerul, primăria și BTT, precum și toate instituțiile cu rol de control în această speță, astfel încât siguranța turiștilor să fie garantată! În următoarea perioadă, vom avea controale la toți operatorii economici din Costinești care sunt clasificați de noi și, acolo unde se impune, reiterez faptul că vom retrage dreptul de a desfășura activități turistice (…).

Situația pe care am găsit-o în Costinești reprezintă o pată neagră asupra întregii imagini a destinației turistice România. Avem stațiuni care se dezvoltă frumos și care investesc, fiind exemple de bună practică, dar nu ne putem preface că nu le vedem și pe cele care nu ne fac cinste și care chiar ne trag în jos”, a declarat ministrul Constantin-Daniel Cadariu.

Ai mai putea citi: Foto. Acesta este cel mai scump apartament din Mamaia. Costă 1.500 de euro pe noapte, iar de 1 Mai a fost rezervat aproape o săptămână

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult