- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Irinel Columbeanu, de la o avere de peste 60 de milioane de euro, la azil! Cum arată căminul de bătrâni la care s-a mutat fostul milionar de la Izvorani. „Asta e ceea ce am căutat, să pot să fiu mai liniștit”

06 Oct, 12:30 • Stefan Simion
Dacă acum mulți ani era un milionar renumit în România, acum este un vârstnic retras liniștit la azil. Așa arată acum viitorul lui Irinel Columbeanu. Își duce traiul într-un azil, în același loc în care, cu ani în urmă, a stat și tatăl său.
Irinel Columbeanu, de la o avere de peste 60 de milioane de euro, la azil! Cum arată căminul de bătrâni la care s-a mutat fostul milionar de la Izvorani. „Asta e ceea ce am căutat, să pot să fiu mai liniștit”

Irinel Columbeanu se află la Fundația Sfântul Ioan, unde locuiește la Ioan Casian de aproape două săptămâni.

Irinel Columbeanu s-a mutat la azil

Cândva, omul de afaceri de la acel moment își vizita tatăl care locuia la același azil unde astăzi stă el. La intrarea în Fundație există poză cu cei doi, în curtea clădirii. Acum, Irinel a decis să rămână la Fundație până la finele zilelor sale.

Irinel Columbeanu își amintește de acele vremuri, când își vizita tatăl aproape zilnic, îi cumpăra tot ce își dorea și petrecea timp cu acesta. În prezent, se bucură de bătrânețe și susține că și-a găsit, în sfârșit, liniștea pe care a tot căutat-o în ultima perioadă.

„Sunt foarte liniștit. Asta e ceea ce am căutat, să pot să fiu mai liniștit aici decât eram unde am stat până acum”, a spus Irinel Columbeanu în emisiunea Fiță cu Adiță.

Columbeanu: O viață pierdută peste noapte

Irinel Columbeanu a deținut, la Târgu Cărbunești, compania producătoare de materiale de construcție Turbocim. Deținea și firmele T.E.T. Group S.R.L., Promotion Group Internațional SRL, Techno Consult Romania SRL, și Molyvi Holdings LTD. A mai deținut un pachet de 0,85% la Alcatel România, prin intermediul companiei Promotion Group International SRL.

Irinel Columbeanu
Irinel Columbeanu

Averea lui Irinel Columbeanu era estimată la 60 de milioane de euro în anul 2006, 150 de milioane euro în 2007 , 40 de milioane de euro în anul 2008 și 7 milioane de euro în anul 2009.

Împreună cu tatăl său, Ion Columbeanu, deținea firma Caesopatru SRL, înființată în octombrie 2010, care avea ca obiect de activitate extracția pietrei ornamentale și a pietrei pentru construcții, extracția pietrei calcaroase, ghipsului, cretei și a ardeziei.

Irinel Columbeanu mai era acționar și la firma Media Com 1995, firmă care avea ca obiect de activitate telecomunicații și comerț cu amănuntul a diverse produse.

El era acționar alături de Media Pro BV și de firma MediaPro Management, unde acționar și administrator era Adrian Sârbu. Firma Media Com 1995 a avut în anii 1999-2002 venituri estimate la 920 de miliarde de lei vechi. Irinel Columbeanu a candidat pentru funcția de primar general al Bucureștiului în 2012.

Vezi și: VIDEO. Războiul dintre Rusia și Ucraina ajunge la un alt nivel! Președintele Zelenski se pregătește să vină în România

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult