- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

VIDEO. Războiul dintre Rusia și Ucraina ajunge la un alt nivel! Președintele Zelenski se pregătește să vină în România

06 Oct, 12:16 • Stefan Simion
VIDEO. Războiul dintre Rusia și Ucraina ajunge la un alt nivel! Președintele Zelenski se pregătește să vină în România

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ar putea veni într-o vizită în România, în 10 octombrie. Ar fi prima vizită la București a liderului de la Kiev, de la declanșarea invaziei Rusiei în Ucraina, în 24 februarie 2022, conform Digi 24.

Președintele Zelenski are în plan venirea în România

O confirmare oficială va veni, cel mai probabil, în ziua vizitei, din motive de securitate. În 23 august, s-a aflat în vizită la București premierul Ucrainei, Denîs Șmîhal, care a anunțat că președintele Volodimir Zelenski va veni în România, dar fără să ofere mai multe detalii. „Cred că președintele Zelenski va veni în România. Nu pot spune data, dar știu că o va face”, a declarat la Digi24 Denîs Șmîhal.

Vizita ar avea loc și în contextul sprijinului constant dat de România Ucrainei, inclusiv în criza cerealelor. În 26 septembrie, în discursul adresat națiunii, președintele Ucrainei a spus că așteaptă și de la alte țări vecine „o cooperare constructivă”, în problema cerealelor, așa cum se întâmplă cu România și cu Bulgaria:

Un nou atac cu drone a avut loc azi-noapte la granița cu România, la Orlovka, din Ucraina, în apropiere de Isaccea. Locuitorii au asistat din nou la un spectacol teribil de zgomot și lumina de front.

Atacurile s-au produs după ora 2.00 noaptea, au durat aproximativ 15-20 de minute.

Aproximativ 15-20 de aparate de zbor au fost lansate din zona Federației Ruse. Artileria ucraineană a încercat să le doboare, dar o parte dintre ele au lovit zona depozitelor de cereale din punctul de frontieră Orlovka. Acestea se află pe partea cealalaltă a Dunării față de Isaccea, punctul de intrare în Romania dinspre Ucraina.

Una dintre drone ar fi lovit pontonul unde acostează navele care circula între Isaccea și Orlovka.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult