- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Japonezii investesc masiv într-o localitate din România! Se vor crea peste 300 de locuri de muncă

10 May, 08:39 • Bumbeneci Diana
Localitatea din România unde japonezii deschid o fabrică de acumulatori. Se vor crea mai bine de 300 de locuri de muncă.
Japonezii investesc masiv într-o localitate din România! Se vor crea peste 300 de locuri de muncă

Japonezii de la Tamura Corporation au confirmat oficial investiţia într-o fabrică de acumulatori din România. Este vorba despre o investiție care ridică, în primă fază, la şase milioane euro, anunță Zf.

Japonezii investesc masiv într-o localitate din România

Fabrică de acumulatori va fi deschisă în Feteşti-Gară. În primă fază, investiția sare de şase milioane euro.

Tamura Corporation este una dintre cele mai mari companii de componente electronice din Japonia. Acum, gigantul va avea un sediu în România pentru a produce încărcătoare de baterii pentru sculele electrice, ca răspuns la cererea în creştere din Europa, noua fabrică urmând să fie inaugurată în noiembrie 2024.

Filiala din România, Tamura Electronics Romania SRL, cu sediul în Feteşti-Gară, Ialomiţa, a solicitat ajutor de stat pentru derularea proiectului, valoarea investiţiei în noua fabrică fiind aproximativ şase milioane euro.

Japonezi Tamura
Japonezi Tamura

Într-o etapă ulterioară a dezvoltării companiei, vor fi investite încă aproximativ 15 milioane euro. În acest loc vor lucra 300 de oameni.

Șefii Tamura spun că vor muta din China o parte din producție în orașul Fetești, fiindcă aveau nevoie de o nouă capacitate de producție în UE, compania având mici fabrici în Germania și Cehia.

În acest moment, Tamura aşteaptă evaluarea Cererii de acord pentru finanţare trimisă Ministerului Finanţelor din România.

Investiţia din România face parte din strategia pe termen mediu a companiei japoneze, care vrea să îşi dezvolte afacerile la nivel global, în special în Europa şi America.

Activitate japonezi Tamura
Activitate japonezi Tamura

Ca parte a acestei iniţiative, Tamura iare ca scop principal să crească capacitatea de producţie a produselor modulare în Europa, precum şi să îşi diversifice amprenta de producţie la nivel global conform sursei citate.

Te-ar mai putea interesa și: Jean Valvis, despre succesul Aqua Carpatica! De ce nu va vinde niciodată integral!? „Am dat cuvântul meu de onoare copiilor mei că voi preda șefia afacerii, poziția de CEO”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult