- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Joburile remote, tot mai căutate! Platforma BestJobs a înregistrat peste 150.000 de aplicări în luna noiembrie!

07 Dec, 11:36 • Oprea Alina
Este mult mai facil să lucreză remote, mai ales în această perioadă. Conform unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs, candidații optează pentru lucrul de acasă, fie pentru suplimentarea veniturilor, fie pentru flexibilitate!
Joburile remote, tot mai căutate! Platforma BestJobs a înregistrat peste 150.000 de aplicări în luna noiembrie!

La final de an s-au înregistrat tot mai multe căutări ale locurilor remote, conform datelor patformei bestjobs. Pozițiile acestea au atras peste 150.000 de aplicări în luna noiembrie, iar aceste locuri de muncă pot fi o oportunitate pentru cei care aplică de a-și suplimenta veniturile cu două joburi simultan.

Spre final de an, tot mai mulți candidați români își caută un job de acasă, care fie să le permită să evite naveta în sezonul rece, fie să le asigure un venit suplimentar. Astfel, pe platforma de recrutare online bestjobs, peste 150.000 de aplicări s-au înregistrat în luna noiembrie la joburi ce presupun munca de la distanță, în timp ce expresiile „remote”, „lucrul la distanță”, „work from home” au strâns în total peste 200.000 de căutări pe platformă.

Ai putea fi interesat și de: Salariu de 1.800 de euro, tichete de masă, prime, program flexibil și muncă remote. Ce este jobul de transition lead în România

Jobul remote, tot mai căutat

Platforma Bestjobs a realizat un sondaj la jumătatea anului care arăta că doar 40% dintre angajați lucrau de la birou, iar mai mult de jumătate dintre aceștia lucrau la un job cu mai multă flexibilitate, adică remote.

Job remote
Job remote

„Anul 2023 a fost unul dificil din punct de vedere financiar, iar suplimentarea veniturilor a fost preocuparea principală a angajaților români. Astfel se explică și numărul record de aplicări pe care îl înregistrăm pe bestjobs de la o lună la alta. În apropierea finalului de an, observăm însă un interes tot mai mare pentru joburile remote și o posibilă explicație în acest sens ar putea fi suplimentarea veniturilor prin necesitatea de a avea un job secundar, iar flexibilitatea unui job remote ar putea permite lucrul pentru două locuri de muncă simultan”, a declarat Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs, conform Economedia.

Numărul de joburi disponibile care permit lucrul de acasă în totalitate (full remote) sau parțial (hibrid) a ajuns în luna noiembrie la aproape 13.000. Cele mai multe astfel de oportunități sunt în Vânzări, Call Center, IT și Marketing.

Joburile în Vânzări au atras în ultima lună un număr record de aplicări, de aproape 200.000

Perioada sărbătorilor influențează foarte mult căutările acest locuri de muncă de acasă, astfel că domeniul vânzărilor este cunoscut pentru activitatea crescută în această perioadă și capătă tot mai mult pentru interes. Astfel că au fost peste 200.000 de aplicări pentru un rol într-un astfel de sector.

Alte joburi care au atras multe căutări în luna noiembrie pe bestjobs au fost cele de „șofer”, cu peste 50.000 de căutări, „contabil” sau „economist”, cu 49.000 de căutări și „inginer”, cu aproape 30.000 de căutări.

Ai putea fi interesat și de: Salariul de 2600 de euro care a cucerit românii. Se oferă program flexibil şi posibilitatea de a lucra remote