- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Kaufland continuă ascensiunea în România! CEO Marco Hoessl: „Considerăm că până în 2025, e loc pentru 200 de hipermarketuri pe piața locală”

06 Jan, 19:05 • Bumbeneci Diana
Kaufland are în plan să deschidă magazine, pe bandă rulantă. În România, în 2023, cumpărătorii se vor bucura de mai multe marketuri.
Kaufland continuă ascensiunea în România! CEO Marco Hoessl: „Considerăm că până în 2025, e loc pentru 200 de hipermarketuri pe piața locală”

Anul 2022 a fost unul destul de bun pentru Kaufland România. Retailer-ul a deschis 13 magazine noi, ajungând la o reţea de 160 de hipermarketuri. Conform datelor prezentate de conducere, acesta este cel mai alert ritm de expansiune de după 2014. Singurii ani din istoria Kaufland în România când au fost deschise mai multe unităţi au fost cei de început, 2006 şi 2007, iar obiectivele pentru 2023 sunt mărețe, anunță ZF.

Kaufland se extinde puternic în România

Marco Hoessl, CEO al Kauf­land România şi Re­publica Moldova a vorbit despre obiectivele pe care le are compania pentru anul acesta. CEO a explicat în acest context că în 2023 compania va deschide cel puţin zece magazine noi şi va moderniza alte zece, re­tailerul urmând a menţine astfel ritmul ex­pansiunii din ultimii trei ani. Expansiunea accelerată va continua şi în 2024 şi 2025, dat fiind că lanţul de hipermarketuri vrea să atingă borna de 200 de magazine pe plan local. La ora actuală sunt 160 de unităţi.

Ai mai putea citi: Mai sunt și speranțe! La nivel mondial, prețurile alimentelor au continuat să scadă în 2023

Marco Hoessl, CEO al Kauf­land România şi Re­publica Moldova,
Marco Hoessl, CEO al Kauf­land România şi Re­publica Moldova

În România am întâlnit o expresie care îmi place mult – „tot răul spre bine“ (referitor la provocările actuale şi la cele din ultimii ani – n.red.). Pe noi, finalul de an 2022 ne-a găsit în plin proces de expan­siu­ne. Am deschis recent magazinul cu numă­rul 1.500 din Europa chiar aici, în Bucureşti. Pentru 2023, avem în plan deschiderea a cel puţin zece magazine şi modernizarea altor zece. Considerăm că până în 2025, e loc pentru 200 de hipermarketuri pe piaţa locală“, spune executivul.

Kaufland este un lanț de hipermarketuri din Germania, parte a grupului Schwarz, care deține și retailerul de discount Lidl. A deschis primul său magazin în 1984 în Neckarsulm și s-a extins rapid devenind lider în ceea ce a fost anterior Germania de Vest.

În anul 2014, grupul Schwarz a devenit cel mai mare grup de retail din Europa, cu afaceri de aproape 80 miliarde euro.

La ora actuală, conform cifrelor oficiale, Kaufland deține peste 1200 de magazine, dintre care mai mult de 650 sunt situate în Germania. Kaufland operează și în alte țări din Europa Centrală și de Est: Cehia, Polonia, Croația, Slovacia, România, Republica Moldova și Bulgaria. În plus, Kaufland dorește să se extindă în anii următori cu alte filiale în Australia.

Te mai poate interesa și: Din cele 19 milioane de persoane înregistrate la recensământ, doar 14,8 milioane sunt români. Câți sunt din fiecare etnie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult