- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Kelemen Hunor: „Eu sunt împotriva impozitării progresive și a creșterii taxelor”

18 Dec, 23:06 • Bumbeneci Diana
Kelemen Hunor a oferit noi detalii cu privire la impozitarea progresivă și la creșterea taxelor în 2024. Oficialul lansează un semnal de alarmă în România.
Kelemen Hunor: „Eu sunt împotriva impozitării progresive și a creșterii taxelor”

Creșterea taxelor și impozitelor a deschis Cutia Pandorei pe scena politică din România, în condițiile în care noile schimbări privind bugetul pe 2024 implică și majorarea sumelor pe care le au de plătit românii. Cu toate acestea însă, oficialii din Guvern primit că nu vor exista majorări. Nervos pe acest subiect, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus la Digi24 că în România nu ar trebui să mai crească taxele până când nivelul de colectare a acestora la bugetul de stat nu va crește. Acesta susține că este, de asemenea, împotriva trecerii la impozitarea progresivă.

Kelemen Hunor nu sprijină majorarea taxelor și impozitelor

În ordonanța trenuleț au introdus pentru prima dată după mulți ani – noi am luptat ani de zile să rămână impozitele pe venit la autoritatea locală. Anul viitor, în 2024, aproape 12 miliarde rămân la nivel național. Nu vor ajunge la primării, cu toate că acele impozite pe venit, pe pensii, pe dividente etc ar fi trebuit să meargă către bugetele locale. Brusc, în ordonanța trenuleț au introdus că nu se vor repartiza, ci rămân la bugetul central, făcut de PNL, făcut de ministrul Boloș”, a spus președintele UDMR

„Eu la impozite nu aș umbla absolut deloc. Trebuie să vedem înainte cum adunăm acele venituri, colectarea este la un nivel catastrofal. Munca este taxată mult mai mult decât ar fi trebuit într-o țară cum e România, într-o țară în curs de dezvoltare. Acolo ar trebui să reducem taxele, nu să mărim taxele”, a adăugat el.

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

„Sunt împotriva naționalizării Pilonului II, sunt împotriva impozitării progresive și sunt împotriva creșterii taxelor – nu în 2024, fiind an electoral e și mai dificil, dar eu cred că până când cu colectarea nu ajungem măcar la un nivel acceptabil în UE, e o iresponsabilitate uriașă să mai pui taxe și impozite”, a explicat el.

În ultimele sale declarații, Kelemen Hunor a criticat și decizia Executivului de a nu mai permite companiilor mici să sponsorizeze activități culturale.

„Prin ordonanța trenuleț au interzis IMM-urilor să sponsorizeze activități culturale. Sunt localități, orașe mici, unde nu ajung multinaționalele. Firmele mici sponsorizează activități culturale, activități școlare, caritabile. Să interzici tu… ce-ai rezolvat, până la urmă? Oricum, IMM-urile se vor descurca, nu vor plăti acele taxe. Banii nu o să ajungă la dl Boloș, dar blochezi un întreg domeniu”, a spus el.

Vezi și: VIDEO. Sorin Grindeanu promite că Strabag va deschide până la finalul anului drumul expres de legătură între Oradea și Autostrada Transilvania

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult