- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Klaus Iohannis, decizie pentru alegerile din 2024. Toți românii din străinătate sunt vizați. „Vă solicit să depuneți toate eforturile”

29 Aug, 12:34 • Lupu Alexandra
Klaus Iohannis se teme că românii din diaspora vor avea probleme la alegerile din 2024. Iată declarațiile președintelui.
Klaus Iohannis, decizie pentru alegerile din 2024. Toți românii din străinătate sunt vizați. „Vă solicit să depuneți toate eforturile”

Klaus Iohannis se teme de probleme la vot la alegerile din 2024 pentru românii care se află în diaspora, informează stiripesurse.ro. Tocmai din acest motiv, președintele României a dat un ordin pentru toți ambasadorii români.

Klaus Iohannis, decizie pentru alegerile din 2024

Președintele Klaus Iohannis se teme că vor exista probleme la votul românilor din străinătate la alegerile din 2024. Tocmai din acest motiv, președintele le-a solicitat ambasadorilor români să înceapă încă de acum pregătirile și toate demersurile pentru a asigura condiții de vot fiecărui român.

Citește și despre: Casele de pariuri au stabilit favoriţii pentru alegerile prezidenţiale. Cele mai mari şanse le are un candidat surpriză. Pe ce loc se află Ciolacu şi George Simion

Klaus Iohannis a adăugat că are încredere în ambasadorii români că pot oferi cele mai bune servicii consulare pentru cetățeni. De asemenea, președintele a ținut să menționeze că anul trecut a fost înregistrat un record din punct de vedere al serviciilor consulare oferite românilor, de peste 1.1 milioane.

„Ne aflăm în pragul unui an electoral cu 3 rânduri de alegeri în care veți fi implicați: două tipuri de alegeri vor fi naționale și unul european.

De aceea, vă solicit să depuneți toate eforturile ca toți cetățenii români, oriunde s-ar afla, să-și poată exercita dreptul de vot. Am încredere că puteți oferi cele mai bune servicii consulare cetățenii români, în baza amplei reforme consulare începută în anul 2020. Vreau să remarc că anul trecut s-a înregistrat un record de servicii consulare oferite cetățenilor români, peste 1,1 milioane”, declară Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

În ceea ce privește alegerile din 2024 din România, Alfred Simionis a desființat ideea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare. Preşedintele Camerei Deputaţilor este de părere că ideea este neconstituțională.

„Este complicat să înţeleg ce înseamnă o simplificare a anului electoral.

Cea mai simplificată situaţie ar fi să nu mai fie alegeri, ar fi şi mai economic, dar este o nebunie. În democraţie trebuie organizate alegeri, prin urmare nu înţeleg ce înseamnă o simplificare a acestora, dacă ne referim la aceleaşi idei puţine şi fixe pe care le invocă o serie de lideri ai PNL.

O spunem şi o vom repeta de câte ori este necesar: comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare este neconstituţională”, declară el.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Alegeri 2024. Alfred Simonis desființează ideea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare. „Este o nebunie”