- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Klaus Iohannis face anunțul zilei în România! Schimbare majoră la nivel politic

25 May, 18:10 • Bumbeneci Diana
Klaus Iohannis anunță amânarea rocadei premierilor. Evenimentul politic se amână din cauza grevei din învățământ.
Klaus Iohannis face anunțul zilei în România! Schimbare majoră la nivel politic

Președintele Klaus Iohannis a transmis astăzi că rotația guvernamentală ar putea fi amânată dacă greva din Educație nu încetează. Schimbarea de la nivel politic mai are de așteptat, având în vedere că negocierile din a patra zi de grevă nu au ajuns la un final fericit.

Klaus Iohannis anunță amânarea rocadei premierilor

Președintele Klaus Iohannis s-a răzgândit și este de acord cu amânarea rocadei premierilor până la încheierea grevei din educație.

Ai mai putea citi: Meteo 19 mai – 19 iunie. Adio vreme caldă. Urmează ploi, vijelii puternice, grindină, tunete şi fulgere

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

„E nevoie ca guvernul și coaliția să negocieze în continuare. Nu cred că se va face rotația în timpul unor negocieri.

Recunosc că am rămas puțin surprins că nimeni din cei care au organizat greva nu au constatat că exact în această perioadă Parlamentul a adoptat noile legi ale Educației. (…)

Eu sunt foarte mulțumit că am ajuns în această etapă pe o procedură absolut necesară. Parlamentul a înțeles importanța acestor legi. Mi-aș fi dori ca și cei care vorbesc în ultima vreme despre ce ar trebui să facem că am făcut pași și vom face și în continuare. Dascălilor, părinților, elevilor le spun atât: aveți încredere.

Lucrurile se vor îmbunătăți – și contextul general, și felul în care va funcționa sistemul educațional. Sunt convins că și salarizarea personalului didactic va fi îmbunătățită, pentru că trebuie să facem acest pas în România”, spune Klaus Iohannis.

El spune că rotativa guvernamentală s-ar putea amâna dacă greva profesorilor continuă.

„În mod normal, mâine ar trebui să înceapă procedura. Asta în condițiile în care, sigur, greva din învățământ se finalizează. Vom vedea. E nevoie ca guvernul și coaliția trebuie să negocieze în continuare. Nu cred că se va face rotația în timpul unor negocieri”, încheie Iohannis.

Premierul Nicolae Ciucă a mai explicat că își depune mandatul vineri, potrivit calendarului asumat în protocolul coaliției de guvernare.

Vezi și: Începe programul Litoralul pentru toți! Cum poți avea parte de tarife începând cu 52 de lei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult