- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vor avea românii prețul gazelor plafonat? Klaus Iohannis are răspunsul: „Din informațiile mele, mâine, la Consiliul informal, președinta Comisiei va…”

06 Oct, 15:48 • Bumbeneci Diana
Președintele Klaus Iohannis a ieșit public cu noi declarații de presă. Șeful statului vorbește despre un posibil plan pentru plafonarea temporară a prețului la gaze.
Vor avea românii prețul gazelor plafonat? Klaus Iohannis are răspunsul: „Din informațiile mele, mâine, la Consiliul informal, președinta Comisiei va...”

Klaus Iohannis vorbește despre plafonarea prețului la gaze este în discuție la nivelul Uniunii Europene. Președintele a anunțat că așteaptă un răspuns de la Comisia Europeană.

Klaus Iohannis vorbește despre un posibil plan pentru plafonarea temporară a prețului la gaze

Comisia Europeană este nevoită să vină cu un plan concret în ceea ce privește plafonarea temporară a prețului la gazele naturale la nivelul UE, aceste propuneri urmând să fie apoi discutate, a declarat, joi, președintele Klaus Iohannis. Acesta le-a promis românilor că autoritățile vor face tot ce este posibil pentru a veni în ajutorul celor care nu se descurcă la fel de bine cu banii, în actuala criză economică.

Mai poți citi: Programul „Rabla local” vine cu un buget de 50 de milioane de lei. Iată când debutează programul și cum va putea fi accesat

Vor avea românii prețul gazelor plafonat? Klaus Iohannis are răspunsul: „Din informațiile mele, mâine, la Consiliul informal, președinta Comisiei va...”
Vor avea românii prețul gazelor plafonat? Klaus Iohannis are răspunsul: „Din informațiile mele, mâine, la Consiliul informal, președinta Comisiei va…”

„Până acum s-a discutat doar principial că trebuie făcut ceva. De exemplu, eu din februarie spun că trebuie făcut ceva, propunerea mea, dacă vă amintiți, a fost să despărțim piața gazului de piața electricității. Ar fi fost după mine cel mai natural pas, dar și plafonarea prețului este în discuție. Noi, însă, așteptăm de la Comisie să vină cu ceva concret. La comisie se găsește expertiza pentru a veni cu un plan concret. În acest moment, nu pot să vă spun mai mult, dar, din informațiile mele, mâine, la Consiliul informal, președinta Comisiei va veni cu câteva propuneri în această materie. După aceea, sigur, putem să discutăm aceste propuneri”, a afirmat șeful statului, înaintea primei reuniuni a Comunității Politice Europene.

Iohannis ia parte la Praga, la reuniunea Comunității Politice Europene. Ulterior, mâine este programată reuniunea informală a Consiliului European. Uniunea Europeană ar trebui să introducă o plafonare temporară a prețului la gazele naturale, așa cum cer majoritatea statelor membre, până când va putea fi adoptat un nou index al prețurilor, a declarat miercuri, în Parlamentul European, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Citește și: Alertă alimentară în magazinele Lidl. Napolitane cu Salmonella au fost retrase de urgență de la raft

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult