- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Klaus Iohannis nu crede că România este un stat eşuat. „Sunt şi instituţii care nu funcţionează”

29 Aug, 18:18 • Cornel Ghimeșan
Klaus Iohannis a făcut, marți declarații, la trei zile după explozia de la Crevedia, fiind întrebat dacă România e un stat eșuat, expresie pe care o folosise în 2021. Preşedintele României susţine acum că sintagma "mai este folosită doar de politicieni în vâltoarea abordărilor electorale".
Klaus Iohannis nu crede că România este un stat eşuat. Sunt şi instituţii care nu funcţionează

Klaus Iohannis nu crede că România este un stat eşuat. Preşedintele României susţine că „nu trebuie să ne facem ca şi cum România nimic nu ar funcţiona. Nu putem să aruncăm totul în aceeaşi oală, dar, da, sunt lucruri care nu funcţionează. Sunt instituţii care nu funcţionează”.

Klaus Iohannis nu crede că România este un stat eşuat

„Daţi-mi voie să vă spun că sintagma cu statul eşuat o mai folosesc politicienii în vâltoarea abordărilor electorale, dar nu trebuie să ne facem ca şi cum România nimic nu ar funcţiona. Sunt lucruri care nu funcţionează şi sunt lucruri care funcţionează. În spatele meu este un spital care este exemplar. Nu putem să aruncăm totul în aceeaşi oală, dar, da, sunt lucruri care nu funcţionează. Sunt instituţii care nu funcţionează. Sunt persoane care sunt neglijente şi aşa mai departe”, a declarat Klaus Iohannis.

„Mai este mult de lucru, dar trebuie să ne apucăm şi să facem lucrurile să funcţioneze. Şi trebuie să facem România mai eficientă, mai puternică, mai bună. Asta îmi doresc eu, asta vă doriţi dumneavoastră, şi sunt convins că din ce în ce mai mulţi politicieni şi funcţionari îşi doresc acelaşi lucru. Pentru asta însă trebuie să avem şi curajul să spunem lucrurilor pe nume. Aici nu a funcţionat, se sancţionează, se verifică, se îmbunătăţeşte şi trecem la următoarea chestiune”, a adăugat preşedintele României.

Citeşte şi: Pensii 2023. Când vor fi livrați banii în luna septembrie. Ce se schimbă pentru seniori

Pe 1 decembrie 2021, după tragedia de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, unde nouă persoane au murit în urma unui incendiu izbucnit la Secţia ATI, Klaus Iohannis afirma că „statul român a eşuat în misiunea sa fundamentală de a-şi proteja cetăţenii”.

Citeşte şi: Vești bune! Acești elevi beneficiază de transport GRATUIT cu metroul. Documentul care prevede noile reguli de acordare a gratuității

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult