- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensii 2023. Când vor fi livrați banii în luna septembrie. Ce se schimbă pentru seniori

29 Aug, 17:51 • Constantin Cristina
În luna septembrie, seniorii României vor primi pensiile pe card sau prin poștaș, în funcție de modul pentru care au optat să fie livrați banii. Ce modificări vor avea loc.
Pensii 2023. Când vor fi livrați banii în luna septembrie. Ce se schimbă pentru seniori

Pensii 2023. Banii, în luna septembrie, vor fi livrați prin Poșta Română începând cu data de 1 septembrie până pe 15 septembrie, la domiciliul pensionarilor, a transmis observatornews.ro.

Citește și: Excepțiile în care românii se pot pensiona cu reducerea vârstei standard. Casa de Pensii a explicat situațiile

Pensii 2023. Când vor fi livrați banii în luna septembrie. Ce se schimbă pentru seniori

Românii care au optat să primească banii pe card vor așteptat până pe data de 12 septembrie. Pentru seniorii avizați (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghișeele poștale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective. În caz contrar, veniturile se întorc la casa teritorială de pensii de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.

De asemenea, în care în care cei care primesc banii pe card, nu sunt acasă pentru a primi taloanele, se păstrează la sediul oficiului poștal până în ultima zi lucrătoare a lunii în curs.

Pensii
Pensii

Începând cu drepturile aferente lunii martie 2021, taloanele mov vor fi arhivate la sediul Oficiului Județean de Poștă, respectiv al Oficiilor Poștale de sector pe o perioadă de 24 luni, fără a mai fi restituite caselor teritoriale de pensii.

Aceste documente de informare pot fi transmise, la cerere, la domiciliul persoanelor interesate – beneficiari sau împuterniciții acestora. După expirarea celor 24 de luni, documentele de informare vor fi transmise către casele teritoriale..

Peste un milion de români ar putea rămâne fără pensie

Noua lege a veniturilor, aflată în faza de proiect, oferă alternativa indemnizației sociale pentru cei care nu au stagiul complet de cotizare. Astfel că, vârstnicii care au un stagiu de cotizare mai mic de 15 ani vor avea veniturile recalculate și s-ar putea să rămână cu indemnizația în loc de pensie.

De menționat este faptul că orice pensionar are dreptul să decidă, însă indemnizația poate fi mai mare decât pensia actuală, în special pentru cei care au contribuit la asigurările sociale sub 15 ani.

Alte articole: Pensii 2023. Peste un milion de români ar putea rămâne fără pensie. Ce propune noua lege a pensiilor