- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Klaus Iohannis nu va locui la vila din Aviatorilor. Președintele neagă că îi va aparține palatul în care RAAPPS investește 7 milioane de euro

12 Mar, 16:39 • Bumbeneci Diana
Vila din Aviatorilor nu e pentru Klaus Iohannis. Președintele se apără în scandal clădirii în care RAAPPS investește 7 milioane de euro.
Klaus Iohannis nu va locui la vila din Aviatorilor. Președintele neagă că îi va aparține palatul în care RAAPPS investește 7 milioane de euro

Se pare că vila de 1.200 de metri pătrați de pe Bulevardul Aviatorilor, în proces de modernizare cu un cost estimat de 7 milioane de euro, nu este destinată președintelui României, Klaus Iohannis.

Vila în care RAAPPS investește nu este a lui Iohannis

În primul său comentariu cu privire la vila RAPPS din Aviatorilor, care este în prezent în renovare, președintele Klaus Iohannis a clarificat că aceasta nu este pentru el. Autoritățile au solicitat autorizație de la Primăria Capitalei pentru a transforma vila de protocol într-o locuință privată, iar fondurile publice sunt utilizate pentru a reabilita proprietatea, reducând astfel costurile și transformând-o într-un cămin de lux. Cu toate că lucrările de renovare au început acum câteva luni, misterul privind destinatarul final rămâne nerezolvat.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Într-o declarație datată marți, șeful statului a respins speculațiile că vila din Aviatorilor, renovată de RAPPS, ar fi destinată lui după încheierea mandatului său. Klaus Iohannis a răspuns cu amuzament la această presupunere, menționând că subiectul este doar o curiozitate pe care o întâlnește în paginile ziarelor.

„Am observat că există așa o preocupare intensă, dar este o preocupare legată de alegeri, este o preocupare electorală a unora. Nu este o chestiune de actualitate. Eu nu am solicitat o locuință pentru când va fi să fie și nici nu mi s-a oferit. Tema pentru mine este una despre care citesc în gazetă”, a spus președintele României.

O investigație publicată pe 26 februarie de către jurnaliștii de la Recorder a scos la iveală cazul „Palatul Împăratului”, descris ca un refugiu pentru viitorul fost președinte al României. Ajungând la ultimul său mandat conform legii, acesta a găsit modalitatea de a-și asigura condiții luxuriante, folosind fonduri publice. După plecarea din Vila Lac 3, a descoperit un nou sanctuar, un loc la care puțini își pot permite să viseze!

Rezidența de 1.200 de metri pătrați include un etaj de 320 de metri pătrați, dotat cu două dormitoare spațioase, două băi generoase de 20 de metri pătrați fiecare, o seră imensă, două dressinguri și două săli de sport. Fiecare dormitor oferă 37 de metri pătrați de spațiu. La parter, există spațiul ideal pentru întâlniri oficiale, inclusiv o bibliotecă generoasă, un living pentru familie și unul pentru oaspeți, o bucătărie complet utilată, o zonă de dining, o cămară și încă un dressing.

Ai mai putea citi: Ministerul Muncii a publicat oficial normele de aplicare pentru Legea Pensiilor. Iată documentul

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult