- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Klaus Iohannis răbufnește pe tema Schengen. „Realitatea e că Spațiul Schengen nu mai funcționează și aproape nu mai există”

26 Oct, 16:57 • Bumbeneci Diana
Aderarea României la Schengen continuă să fie o adevărată provocare pentru autorități. Președintele Klaus Iohannis susține că spațiul Schengen nu mai funcționează corect în prezent, însă demersurile pentru un vot pozitiv în Consiliul JAI se fac în continuare.
Klaus Iohannis răbufnește pe tema Schengen. „Realitatea e că Spațiul Schengen nu mai funcționează și aproape nu mai există”

Președintele Klaus Iohannis a răbufnit din nou pe tema aderării României la Schengen. Șeful statului spune că Spațiul Schengen nu mai funcționează, după ce mai multe state au suspendat acordul prin care trecerea peste granițe era liberă. Deși spune că e convins că Austria nu joacă corect față de țara noastră, ceea ce se întâmplă de mai bine de un an, Iohannis nu vrea ca țara noastră să apeleze la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Klaus Iohannis explodează pe tema Schengen

Președintele Klaus Iohannis a explicat, prin intermediul declarațiilor sale, că România nu are probleme mari cu migranții și că acest subiect este folosit de Austria pentru a bloca, pe nedrept, intrarea țării noastre în Schengen.

„Asta cu forțările nu prea ține în interiorul UE. Dar e puțin deprimant să auzi de la Viena același text ca și cum o placă s-ar fi stricat, în condițiile în care România performează foarte bine în eliminarea migranților ilegali.

Ai mai putea citi: Undă verde pentru măsurile de austeritate. Președintele Iohannis a semnat oficial legea privind noile măsuri fiscal-bugetare

Klaus Iohhanis
Klaus Iohhanis

Eu continui cu echipa mea demersul diplomatic, dar devine din ce în ce mai ciudat răspunsul Austriei, care spune că nu are nimic cu România, dar a aprobat aderarea Croației. Argumentele sunt tot mai străvezii. Realitatea e că Spațiul Schengen nu mai funcționează și aproape nu mai există. Din cauza migrației foarte multe state și-au închis granițele.

Foarte multă lume ar putea să considere că vrem să intrăm într-un acord care nu mai fumcționează. Unii se opun spațiului, alți lideri vor să îl modernizeze. Eu am avut disucții cu lideri UE de multă vreme și le-am spus că România ar fi un pilon forte în Schengen, cu ajutorul căruia ar putea începe modernizarea”, a spus Iohannis.

Vezi și: VIDEO EXCLUSIV: Ali Gheorghe, bătrânul de 77 de ani care trăiește vânzând cărți la colț de stradă, în Ghencea. „Am un ajutor social de 170 de lei. Cum poți să trăiești așa?”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult