- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

La cine ajunge cea mai mare pensie din România? Lunar, românul primește peste 40.000 de lei

30 Dec, 13:35 • Bumbeneci Diana
Deși pensiile sunt cele care nemulțumesc foarte mulți români, nu este cazul tuturor! O persoană încasează lunar peste 40.000 de lei.
La cine ajunge cea mai mare pensie din România? Lunar, românul primește peste 40.000 de lei

În timp ce mulți români se plâng de pensii mult prea mici, sunt și persoane ce au pensii destul de mari. Cea mai mare pensie din țara noastră este încasată de un magistrat. Suma pe care acesta o primește lunar este de 41.350 de lei.

Cea mai mare pensie din România este a unui magistrat

Pensii destul de mari în țara noastră au și foștii piloți, iar cea mai mare valoare pe care a încasat-o un pilot care s-a retras din activitate a fost de 34.150 de lei. De altfel, angajații de la Curtea de Conturi obțin venituri similare, cea mai mare pensie din acest sector fiind de 30.200 de lei, notează Gândul, citat de Antena 3CNN.

Citește și: 43% dintre români au nivel mediu de educație. România are 496.100 şomeri și peste 10 milioane de pensionari

pensie
pensie

În același timp, datele analizate de sursa citată scot în evidență faptul că cea mai mare indemnizaţie plătită de stat, în octombrie, pentru funcționarii parlamentari, a fost de 16.700 de lei.

Reiterăm faptul că Guvernul a aprobat, de altfel, și legea pensiilor speciale. Este vorba despre o modificare în urma căreia pensiile vor fi calculate plecând de la vechimea în specialitate, dar și de la reducerea procentului de calcul raportat la venitul obținut. Mai mult, stagiul de contributivitate minim va fi similar celui aplicat în sistemul public de pensii.

Citește și: Tot mai mulți români își fac firmă! Numărul înmatriculărilor de persoane fizice și juridice a crescut

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult