- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Lacul din România cu cea mai pură apă. Poate curăța păcatele și are puteri vindecătoare

23 Apr, 20:32 • Amarie Giorgiana
Lacul Sfânta Ana, aflat la o distanță de 55 km de Miercurea Ciuc este singurul lac vulcanic din România. Acesta s-a format pe fundul singurului crater rămas intact în Europa Centrală și de Est și are o suprafață de aproape 20 de hectare și o adâncime de 7 metri.
Lacul din România cu cea mai pură apă. Poate curăța păcatele și are puteri vindecătoare

De-a lungul timpului, Lacul Sfânta Ana a devenit una dintre principalele atracții turistice din România și este vizitat de turiști din întreaga lume.

Lacul se află în masivul Ciomatu din stânga râului Olt, în apropiere de stațiunea Tușnad și este strâns legat de legende și superstiții. Se întinde pe o lungime de 620 de metri și o lățime de 60 de metri, având o adâncime de 7 metri.

Citește și: Orașul din România care ar putea intra în topul celor mai căutate destinații. „Hai să-l punem pe harta turistică globală”

Lacul Sfânta Ana are cea mai pură apă

Pe lângă frumusețea desprinsă din basme, locul este recunoscut și pentru puritatea  și culoarea apei, care se schimbă în funcție de anotimp, de la nuanțe de la albastru închis, până la verde smarald.

Vizitatorii din întreaga lume se pot bucura de experiențe nemaiîntâlnite. Cu toate că scăldatul în lac este interzis, legenda spune că cei care își spală mâinile în apă, vor fi protejați de Zâna Lacului” tot anul.

În plus, turiștii au oportunitatea să stea în zonele special amenajate pentru camping pe timp de vară și să se plimbe cu barca. Pentru un adult, biletul costă 50 de lei, iar pentru un elev, 25 de lei.

Citește și: Turismul din România ajunge la cote înalte. Primele două luni din 2024 au adus evoluții remarcabile. Lista orașelor dorite de turiști